Πού πηγαίνουν όλα αυτά τα μίας χρήσης σαπουνάκια; Όχι στον επόμενο επισκέπτη φυσικά, καθώς στα ξενοδοχεία πρέπει να αντικαθίσταται το σαπούνι καθημερινά, ακόμα κι αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί, για λόγους υγιεινής, με αποτέλεσμα να πετιούνται μεγάλες ποσότητες αχρησιμοποίητων σαπουνιών.

Συγκεριμένα, μένουν αχρησιμοποίητα περίπου 1 εκατομμύριο σαπούνια ξενοδοχείων στις ΗΠΑ και 5 εκατομμύρια σαπούνια παγκοσμίως, την ημέρα!

Μια εταιρεία με έδρα το Ορλάντο, που ονομάζεται Clean the World, έχει αναλάβει τη συλλογή χρησιμοποιημένων σαπουνιών ξενοδοχείων, δημιουργώντας νέα σαπούνια, τα οποία -στη συνέχεια- στέλνει σε φτωχές χώρες.

Με κέντρα ανακύκλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Χονγκ Κονγκ, η μη κερδοσκοπική εταιρία έχει συνεργαστεί με 5.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως, προκειμένου να ανακυκλώνει καθημερινά τα σαπούνια, από σχεδόν ένα εκατομμύριο δωμάτια. Στη συνέχεια, διανέμει τα νέα σαπούνια σε οικογένειες, σχολεία και οργανισμούς, που το έχουν ανάγκη, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση ασθενειών, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με καλύτερη υγιεινή.