Αν γνωρίζουμε κάτι για τα αεροπλάνα, αυτό είναι σίγουρα ότι βολεύουν πολύ και φυσικά είναι ιδανικά και για ύπνο στα μεγάλα ταξίδια. Έχοντας κάτι τέτοιο κατά νου, είναι απόλυτα φυσιολογικό πολλά από αυτά τα αεροπλάνα να μετατρέπονται, αφού παροπλιστούν από τις εταιρείες, σε μοναδικά και εντυπωσιακά ξενοδοχεία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αεροπλάνα που πλέον αποτελούν έναν μοναδικό τόπο διαμονής είναι και το ξενοδοχείο Hotel Costa Verde’s Boeing 727. Αυτό το πρώην αεροπλάνο βρίσκεται κοντά στην ζούγκλα της Κόστα Ρίκα και έχει αφομοιωθεί πλήρως από το περιβάλλον. Το Boeing 727 ταιριάζει, πλέον, απόλυτα στο τοπίο, ενώ διακοσμείται από μοναδικά χειροποίητα έπιπλα, ενώ διαθέτει και ξύλινη βεράντα για να μπορεί ο επισκέπτης να απολαμβάνει τη θέα στην ωκεανό. Σε αυτό το ξενοδοχείο, ο επισκέπτης θα πρέπει να πληρώσει μια διαμονή της τάξης των 250 δολαρίων την βραδιά, πετώντας στα ύψη από την ευχαρίστηση και την ηρεμία που θα απολαύσει.

Και επειδή τα αεροπλάνα που πλέον έχουν παροπλιστεί από τις αεροπορικές εταιρείες είναι αρκετά, ένα από αυτά στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, μετετράπη σε ξενοδοχείο με 29 δωμάτια. Η διαμονή εδώ ξεκινά από τα 75 δολάρια τη βραδιά και φτάνει τα 315 δολάρια ανάλογα με την θέση του δωματίου. Το Boeing 747 ή αλλιώς, το ξενοδοχείο Jumbo Hostel Stockholm, βρίσκεται στην είσοδο του αεροδρομίου της Στοκχόλμης, και προσφέρει μια πολυτελή σουίτα στην καμπίνα των πιλότων και ένα 24ωρο καφέ-μπαρ στη θέση όπου βρισκόταν η πρώτη θέση.

Τέλος, στη Γερμανία βρίσκεται το Vliegtuigsuite Teuge, πρώην αεροπλάνο, νυν ξενοδοχείο. Η βραδιά σε αυτό χρεώνεται 474 δολάρια ανά διανυκτέρευση και στην πραγματικότητα ολόκληρο το αεροπλάνο 120 θέσεων έχει γίνει μία και μοναδική σουίτα. Το σοβιετικό αυτό αεροπλάνο του 1960 βρήκε τον προορισμό του στις Κάτω Χώρες και η σουίτα προσφέρει στου επισκέπτες του jacuzzi, sauna, και κουζίνα. Ωστόσο, ο επισκέπτης εδώ δεν έχει τη δυνατότητα να φωνάξει, πέρα από το ταίρι του, την οικογένεια, τους φίλους κλπ για να το διασκεδάσουν αφού υπογράφει κατά την κράτηση ότι θα βρίσκονται αποκλειστικά μόνο δυο συγκεκριμένα άτομα στο δωμάτιο, διαφορετικά θα υποστεί κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: