Το 2020, η πανδημία σήμαινε σχεδόν πλήρη τροχοπέδη στα ταξίδια, και στην έκθεση τάσεων Global Wellness Summit που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, η τάση «Έτος επαναφοράς ταξιδιού» υποστήριξε ότι αυτή η μακρά παύση ταξιδιού έδωσε τόσο στους καταναλωτές όσο και στους προμηθευτές μια πρωτοφανή ευκαιρία να σκεφτούν διεξοδικά την επανεκκίνηση του ταξιδιού προς το καλύτερο.

Wellness Sabbaticals & Workcations – Κάνοντας νέες διακρίσεις

Με την εργασία από το σπίτι να επιταχύνεται ριζικά από την πανδημία, έχει τεκμηριωθεί ατέλειωτα πώς οι mainstream μάρκες ξενοδοχείων, τα θέρετρα ευεξίας και οι πλατφόρμες ενοικίασης κατοικιών έσπευσαν να δημιουργήσουν προγράμματα που προσέλκυσαν τους ψηφιακούς νομάδες που χρειάζονται μια μακρά εργασία, εκδίδοντας πακέτα από το ξενοδοχείο με ειδικές τιμές και προνόμια.

Οι όροι “workcation” και “wellness sabbatical” χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο εναλλακτικά, αλλά είναι καιρός να κάνουμε διακρίσεις.

Οι διαφορές μεταξύ ενός πραγματικού «wellness sabbatical» και ενός «workcation» μπορούν να παρομοιαστούν με τη διαφορά μεταξύ του γενικού ταξιδιού και του ταξιδιού ευεξίας. Το Global Wellness Institute ορίζει τον τουρισμό ευεξίας ως «ταξίδια που επικεντρώνονται στην επιδίωξη της διατήρησης ή ενίσχυσης της προσωπικής ευημερίας».

Το sabbatical concept της ευεξίας έχει συσχετιστεί πάρα πολύ με το τέλος της πολυτέλειας, και καταπληκτικά, high-end ακίνητα όπως το Rancho La Puerta στο Μεξικό, η Kamalaya στην Ταϊλάνδη και η Vana και η Ananda στην Ινδία ήταν νωρίς για να δημιουργήσουν μια πολύ δομημένη, μακρά wellness sabbatical προγράμματα.

Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική στιγμή στην ιστορία της φιλοξενίας, όπου οι κάποτε άκαμπτες και ξεχωριστές έμπειρες έννοιες “διακοπές”, “εργασία” και “ευεξία” θα αναμειχθούν με ισχυρούς, νέους τρόπους. Εάν το τεράστιο, μελλοντικό ζήτημα για την κοινωνία βοηθά τους ανθρώπους να ισορροπήσουν τη ζωή, την εργασία και τις υγιείς συμπεριφορές, πώς προγραμματίζεται ειδικά η ξενοδοχειακή ιδιοκτησία σας για αυτό;

Η διαμονή στην επαγγελματική ευεξία θα επηρεάσει επίσης τους αστικούς προορισμούς, καθώς περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως και επιστρέφουν στα κεντρικά γραφεία και στις συναντήσεις για περιστασιακές αλλά μεγαλύτερες διαμονές στις πόλεις-δημιουργώντας το αστικό/προαστιακό ξενοδοχείο επαγγελματικής ευεξίας ως το νέο pied-re-terre επιλογή.

Πηγή: Susie Ellis, Global Wellness Summit