Το 2020, η πανδημία σήμαινε σχεδόν πλήρη τροχοπέδη στα ταξίδια, και στην έκθεση τάσεων Global Wellness Summit που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, η τάση «Έτος επαναφοράς ταξιδιού» υποστήριξε ότι αυτή η μακρά παύση ταξιδιού έδωσε τόσο στους καταναλωτές όσο και στους προμηθευτές μια πρωτοφανή ευκαιρία να σκεφτούν διεξοδικά την επανεκκίνηση του ταξιδιού προς το καλύτερο.

Όλα τα ταξίδια γίνονται ουσιαστικά Ταξίδια ευεξίας

Η τάση μας για το 2021 προέβλεψε ότι αυτή είναι η χρονιά που σχεδόν όλα τα ταξίδια γίνονται ταξίδια ευεξίας. Μπορεί να φαίνεται μια τολμηρή δήλωση, αλλά είναι ουσιαστικά αληθινή. Οι απερίσκεπτες αποδράσεις σε τουριστικούς προορισμούς (που κυριαρχούν στα ταξίδια εδώ και δεκαετίες) αντικαθίστανται από πιο αργές, πιο στενές, πιο προσεκτικές εμπειρίες. Καθώς οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να είναι διστακτικοί, απαιτούν η υγεία και η ασφάλειά τους να βρίσκονται μπροστά και στο κέντρο σε προορισμούς.

Επιπλέον, ο υπερτουρισμός αμφισβητείται και ο υποτουρισμός διορθώνεται. Οι άνθρωποι λαχταρούν τις υπαίθριες και βαθιές εμπειρίες της φύσης όπως ποτέ άλλοτε, καθώς αναζητούν εμπειρίες που αναφλέγουν την αίσθηση του σκοπού και της σημασίας τους, είτε επιδιώκουν φιλανθρωπικά ταξίδια είτε μαθαίνουν μια εντελώς νέα δεξιότητα.

Έτσι, εάν για χρόνια, η ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει μιλήσει για τα ταξίδια ευεξίας ως «τάση», η πανδημία έχει ανοίξει και διευρύνει ακόμα περισσότερο την ιδέα: Όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν πλέον, θέλουν ένα όφελος για την υγεία από αυτό. Θέλουν την ευημερία τους σε ολόκληρη την ιδιοκτησία: από την ασφάλειά τους έως τη ζήτηση για υγιεινή διατροφή, ύπνο, φωτισμό, αέρα και νερό έως υγιή προγραμματισμό για τα παιδιά και περισσότερες ευκαιρίες «κοινωνικής ευεξίας». Το “Wellness” δεν είναι πλέον μια τάση ταξιδιού, είναι μια παγκόσμια κίνηση και μια πιο συνολική ζήτηση.

Πηγή: Susie Ellis, Global Wellness Summit