Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας, και συγκεκριμένα η διεθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου, Susie Ellis, παρουσίασε -στην έκθεση Arabian Travel Market (ATM) στο Ντουμπάι- τις παγκόσμιες τάσεις στα Ταξίδια Ευεξίας:

Οι προορισμοί δημιουργούν επικά ταξίδια ευεξίας

Οι προορισμοί κινούνται πέρα ​​από την αποσπασματική προσέγγιση των θεραπειών, προσφέροντας ένα ολιστικό συναισθηματικό ταξίδι ευεξίας.

Μουσική και τέχνη αναμιγνύονται με την ευεξία

Για να πυροδοτήσουν τον εγκέφαλο και το συναίσθημα, η τέχνη, η μουσική και η λογοτεχνία προσφέρονται μαζί με την ευεξία.

Υπερ-εξατομικευμένη ευεξία με βάση το DNA 

Χάρη στο DNA, τα βιομετρικά στοιχεία, τη χλωρίδα του εντέρου και την επιγενετική εξέταση, οι προορισμοί εφαρμόζουν νέες μεθόδους στη δημιουργία απόλυτα εξατομικευμένων υπηρεσιών ευεξίας.

Πνευματική υγεία

Αν και οι προορισμοί ευεξίας μέχρι τώρα εστίαζαν στη φυσική κατάσταση, η νέα τάση στρέφει την προσοχή της και στην πνευματική υγεία, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής για τη μείωση του άγχους.

Εκπαίδευση του μυαλού πάνω από την ύλη

Στόχος η κατάκτηση προκλήσεων, πέρα ​​από την απλή χαλάρωση σε μια παραλία ή την ήπια άσκηση γιόγκα. Οι “πολεμιστές” της ευεξίας αναζητούν τα πάντα, από τις προκλήσεις φυσικής κατάστασης, μέχρι την επιτυχία πραγμάτων, που ποτέ δεν πίστευαν ότι είναι δυνατόν.

Ταξίδι ευτυχίας

Περισσότερη κοινωνική σύνδεση (καθώς η μοναξιά είναι ανθυγιεινή) και περισσότερη αποσύνδεση με την τεχνολογία (καθώς τα smartphones έχουν δημιουργήσει μια επιδημία κατάθλιψης και άγχους). Το WiFi δεν αποτελεί βασικό ζητούμενο, ενώ η κοινωνικοποίηση και η φύση είναι περιζήτητες!

Ταξίδια ευεξίας μόνο για γυναίκες

Περισσότεροι προορισμοί και εταιρείες ταξιδίων επικεντρώνονται στις γυναίκες, διοργανώνοντας θεραπευτικά ταξίδια για γυναίκες που έχουν υποστεί απώλεια ή θλίψη, καθώς και ταξίδια, που συνδυάζουν ομιλίες για την ψυχολογική ενδυνάμωση των γυναικών, με δραστηριότητες ευεξίας, όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα, η σάουνα κλπ.

ΠΗΓΗ: