Σύμφωνα με την  BLLA – Boutique & Lifestyle Leaders Association, οι 14 κατηγορίες  των Boutique Hotels είναι:

Classic Boutique

Hotel Le Ballu Paris

Το κλασικό boutique ξενοδοχείο είναι αυτό που κατά πάσα πιθανότητα έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος προσπαθεί να προσδιορίσει τον όρο “boutique hotel”. Αυτές οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι ουσιαστικά ζωντανοί οργανισμοί μέσα στις πόλεις τους. Συχνά το κλασικό boutique ξενοδοχείο είναι διακοσμημένο με άνετα έπιπλα που μιμούνται τις οικιστικές γειτονιές μέσα στις οποίες βρίσκονται. Οι υπηρεσίες φαγητού και ποτών στο κλασικό boutique ξενοδοχείο είναι γενικά εξαιρετικές και προσφέρουν τοπικά προϊόντα.

 

Luxury Boutique

Crosby Street Hotel, New York

Το πολυτελές boutique ξενοδοχείο προσφέρει απαράμιλλη αισθητική και υπηρεσίες. Τα πολυτελή boutique ξενοδοχεία μπορούν να χαρακτηριστούν από τον πολυτελή σχεδιασμό τους, τις υψηλής ποιότητας ανέσεις, την πολυτέλεια, τα προγράμματα τροφίμων και ποτών Michelin Starred και τα ευρύχωρα δωμάτια. Συχνά το πολυτελές boutique ξενοδοχείο είναι ένας αγαπημένος προορισμός αναγνωρισμένων πολιτιστικών οραματιστών.

 

 

Boutique on a budget

Generator Hostel, Berlin

Αυτός ο τύπος ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένος για τον ταξιδιώτη, προσφέροντας μια μπουτίκ εμπειρία σε πιο προσιτή τιμή. Αυτά είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για όσους ασχολούνται με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το “Budgeted Boutique Hotel” χαρακτηρίζεται γενικά από περίπλοκο σχεδιασμό, ιδιαίτερα στους κοινόχρηστους χώρους, προσφέροντας την πλήρη εμπειρία μπουτίκ αισθητικής. Το “Budgeted Boutique Hotel” είναι μια αναδυόμενη πλευρά των μπουτίκ που προσφέρει αυτήν την εμπειρία σε εκείνους που προηγουμένως ίσως δεν μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά.

 

Boutique Resort

Monastero Santa Rosa, Conca dei Marini

Το boutique θέρετρο έχει σχεδιαστεί για μια χαλαρή διαμονή. Συχνά απευθύνεται προς τις οικογένειες. Το θέρετρο είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μια boutique εμπειρία, γι ‘αυτό ο καθοριστικός παράγοντας είναι η ανεξάρτητη ιδιοκτησία του. Το boutique θέρετρο δεν ανήκει ποτέ σε μεγαλύτερη Α.Ε.

 

 

 

 

Hipster Boutique

The Hoxton, Paris

Το Hipster Boutique έχει σχεδιαστεί για τον ταξιδιώτη που οδηγείται από την εμπειρία. Όσοι παρευρίσκονται σε φεστιβάλ συναυλιών και επιστρέφουν στα ξενοδοχεία ή ταξιδεύουν για να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, είναι σίγουρα το κοινό αυτού του είδους ξενοδοχείου. Η boutique hipster μπορεί να υπερηφανεύεται για διαδραστικούς κοινόχρηστους χώρους και συνεργασίες με τοπικές εκδηλώσεις, παρέχοντας σχετικά απλά δωμάτια που ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις πόλεις.

 

 


The Concept Boutique

Gold Digger Hotel, Los Angeles

 

Το Concept Boutique είναι χτισμένο γύρω από μια ιδιαίτερη εμπειρία ή τρόπο ζωής. Υπάρχουν πολλά υποσύνολα ενός “concept boutique”. Τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν τις εμπειρίες «τέχνης», «ευεξίας» κλπ, όμως, αυτό που έχει το καθένα κοινό είναι ότι οι τοποθεσίες αυτές έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ως διέγερση μια εμπειρία σε ένα ξενοδοχείο.

 


Micro Boutique

Inhabit Hotel, London

 

Το μικρο-boutique ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπον ώστε να αποθαρρύνει τον επισκέπτη να ξοδέψει υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα στο δωμάτιο, μάλλον να τον πιέζει για να απολαύσει το εξωτερικό περιβάλλον του. Το μικρο-boutique ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται από μικρά δωμάτια με ελάχιστους αποθηκευτικούς χώρους, κοινωνικούς και ζωντανούς κοινόχρηστους χώρους και τοποθεσίες στην καρδιά των αντίστοιχων πόλεων.

 

Πηγή: BLLA – Boutique & Lifestyle Leaders Association