της Νίκης Παπάζογλου, insider.gr

Από απλή τάση σε «μόδα» μοιάζει να μετατρέπεται το φαινόμενο των Adults Only ξενοδοχείων και στη χώρα μας, με όλo και περισσότερες μονάδες αφιερωμένες στους ενηλίκους να ανοίγουν τις πύλες τους επί ελληνικού εδάφους και νέους επισκέπτες να μυούνται στον διαφορετικό αυτό τύπο διακοπών.

Η Ελλάδα βαδίζοντας στα «χνάρια της παγκόσμιας τάσης που ξεκίνησε από τις παρυφές του Κόλπου του Μεξικού» και συνεχίστηκε σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα, τα Γκραν Κανάρια, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Μάλτα και η Κύπρος, έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να δεκαπλασιάσει τις Αdults Οnly μονάδες της, τα ξενοδοχεία δηλαδή που απευθύνονται σε όσους θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς την παρουσία μικρών παιδιών στα πέριξ, διαθέτοντας περίπου 200 μονάδες το 2018.

Η μεγάλη αύξηση των μονάδων τέτοιου τύπου είναι μάλιστα ενδεικτική της ζήτησης, όπως εκτιμά η αγορά. Στην γενικότερη καλή ιδέα που παρουσιάζει ο τουρισμός της χώρας οι πληρότητές που καταγράφουν τέτοιου είδους μονάδες για το 2018 είναι εξαιρετικά υψηλές και κυμαίνονται γύρω στο 95%, εξαρτώμενες ωστόσο κι από τον εκάστοτε προορισμό.

«Τα τελευταία χρόνια το concept “adults only” έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα με ολοένα και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες να υιοθετούν το συγκεκριμένο trend υποδηλώνοντας έτσι και την αύξηση στη ζήτηση των συγκεκριμένων διακοπών. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ο αριθμός των adults only ξενοδοχείων ξεπερνά τα 200, με τη πλειοψηφία αυτών να είναι boutique hotels» αναφέρει χαρακτηριστικά στο insider.gr ο κ. Χρήστος Φιλοδήμας, sales and marketing Coordinator Μanager του ομίλου Mayor Hotels and Resorts ο οποίος διαθέτει δύο Αdults Οlny ξενοδοχεία στο νησί της Κέρκυρας και μάλιστα από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στη χώρα. Ωστόσο μικρός αριθμός αυτών των μονάδων είναι της δυναμικότητας του La Grotta Verde διευκρινίζει ο κ. Φιλοδήμας εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 353 δωματίων και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 850 άτομα,τοποθετώντας το στην 1η 5αδα των μεγαλύτερων adults only ξενοδοχείων της Ελλάδας.

Η τουριστική κίνηση στον όμιλο Mayor Hotels & Resorts, όπως μας ενημερώνει ο κ. Φιλοδήμας, αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι με την πληρότητα των ξενοδοχείων να φτάνει το εντυπωσιακό 100% έως και τις αρχές Οκτωβρίου. Τα ποσοστά αυτά βέβαια συμβαδίζουν και με την γενικότερη αύξηση του προορισμού της Κέρκυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το  νησί των Φαιάκων καταγράφει αύξηση της τάξης του 23,7% μέχρι και το Οκτώβριο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία του Sete Itelligence και τις εκτιμήσεις της αρχής Συντονισμού πτήσεων.

Ωστόσο οι έλληνες τουρίστες δεν είναι το ίδιο εξοικειωμένοι με το trend εν συγκρίσει τουλάχιστον με τους ξένους. «Ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών στα ξενοδοχεία ενηλίκων είναι αλλοδαποί. Οι Έλληνες παραμένουν στο σύνολό τους πιστοί στις οικογενειακές διακοπές και το concept adults only να αποτελεί γι’ αυτούς ένα σχετικά νέο είδος διακοπών μη ευρέως διαδεδομένο. Στην περίπτωση των Mayor Hotels and Resorts, ενώ το ποσοστό των Ελλήνων που προτίμησαν διακοπές σε adults only έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, εξακολουθεί να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Βασικές αγορές επισκεπτών στην περίπτωσή μας είναι Βρετανία και η Γερμανία, οι οποίες καταλαμβάνουν την 1η θέση και τη 2η θέση αντίστοιχα» εξηγεί.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: insider.gr