Ο καλός φωτισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ ενός πανέμορφου, φωτεινού και κομψού χώρου και ενός σκοτεινού, μουντού και αδιάφορου χώρου.

Ακόμα κι αν έχετε διακοσμήσει ένα δωμάτιο όμορφα, αν είναι λάθος φωτισμένο ή είναι δυσάρεστα φωτεινό (όπως ο φωτισμός που μπορείτε να βρείτε σε ένα νοσοκομείο ή στον οδοντίατρο), τότε ‘χάνονται’ πολύτιμα στοιχεία της εσωτερικής του διακόσμησης.

Αν δεν έχετε το χρόνο ή τον προϋπολογισμό για να ανακαινίσετε πλήρως ένα χώρο, η επιλογή του σωστού φωτισμού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Ο φωτισμός είναι επίσης απαραίτητος από την άποψη της δημιουργίας της ατμόσφαιρας οπότε η σωστή επιλογή από την αρχή είναι ζωτικής σημασίας.

      

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν μερικά είδη φωτισμού που καλό είναι να γνωρίζουμε.

Φωτισμός ‘έμφασης’

Ο φωτισμός ‘έμφασης’ χρησιμοποιείται συχνά για την ανάδειξη έργων τέχνης ή φυτών ή

διακοσμητικών αντικειμένων όπως γλυπτά.

Φωτισμός ‘εργασίας’

Ο φωτισμός εργασίας περιλαμβάνει φωτιστικά γραφείου, ανάγνωσης στο υπνοδωμάτιο, δαπέδου στις γωνίες του καθιστικού, πάνω από τον καθρέφτη στα μπάνια, πάνω από τους πάγκους της κουζίνας αλλά και σε κάθε άλλο χώρο όπου απαιτείται φωτισμός για την εκτέλεση μιας εργασίας.

Φωτισμός ‘διάθεσης’

Αυτός ο φωτισμός χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια διάθεση ή ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τόνους και χρώματα φωτός, καθώς και διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση dimmer.

     

Με λίγα λόγια λοιπόν…

Για να υπάρχει η σωστή ισορροπία, ο συνδυασμός μόνιμων πηγών φωτισμού, όπως σποτ ή κρεμαστό διακοσμητικό φωτιστικό, μαζί με συμπληρωματικές πηγές με τη μορφή ενός φωτιστικού εργασίας (όπως δαπέδου) ή / και φωτισμού έμφασης (όπως φωτισμός στις κουρτίνες ή το τζάκι) είναι το κλειδί. Και ένας διακόπτης dimmer  φυσικά πρέπει να υπάρχει!

Δεδομένου ότι ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο παραμελημένα (αλλά πιο σημαντικά) στοιχεία καλής εσωτερικής διακόσμησης στη CK.design.Lighting. μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναδείξετε το χώρο σας με το σωστό φωτισμό.