Οι Η.Π.Α. είναι αδιαμφισβήτητα, ένας από τους πιο συχνούς προορισμούς, αφού αποτελούν πολλές φορές την πρώτη επιλογή πολλών νέων ταξιδιωτών.

Το ζήτημα, όμως, πέραν της διαδικασίας visa, είναι το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού. Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Η.Π.Α. είναι από τους ακριβότερους προορισμούς διεθνώς, ενώ παίρνοντας ξεχωριστά τις πολιτείες, αυτές καταλαμβάνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις 30 πρώτες θέσεις σε αντίστοιχες λίστες.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι 3 πιο ακριβοί προορισμοί μεταξύ αυτών των 30 στις Η.Π.Α ;

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Napa. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι το συνολικό κόστος φτάνει κατά μέσο όρο τα 2.448,90 δολάρια. Αναλυτικά, ο προϋπολογισμός για το γεύμα φτάνει τα 540 δολάρια συν τα ποτά, διαμονή για 3 διανυκτερεύσεις κοστίζει 1.267 δολάρια και τα αεροπορικά εισιτήρια 578.90 δολάρια.

Στη δεύτερη ακριβότερη θέση, βρίσκεται η Washington DC. Σε αυτήν την τοποθεσία το συνολικό κόστος ταξιδιού φτάνει τον μέσο όρο των 1.977,64 δολαρίων. Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει τα γεύματα με το ποσό των 375 δολαρίων συν τα ποτά, διαμονή 3 βράδια στο ποσό των 664 δολαρίων, και τα αεροπορικά εισιτήρια να ανέρχονται στα 879,96 δολάρια. Και αυτό το ποσό δεν είναι τίποτα στην πραγματικότητα, αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτήν την περιοχή υπάρχει πληθώρα μουσείων, gallery, και πολλών ακόμη αξιοθέατων, που σίγουρα θα χρειαστεί κάποιο αντίτιμο.

Τέλος, στην τρίτη θέση βρίσκεται το San Francisco με το ποσό των 1.976,04 δολάρια. Το γεύμα εδώ κοστίζει 405 δολάρια συν τα ποτά, η διαμονή 729 δολάρια και τα αεροπορικά 780,24 δολάρια.

Με λίγα λόγια, μπορεί οι Η.Π.Α. να αποτελούν την πρώτη επιλογή πολλών, αλλά αποτελεί ένα πολύ ακριβό χόμπι. Σημασία έχει, λοιπόν, κανείς, αν επιθυμεί αρκετά να επισκεφθεί αυτές τις περιοχές, να κάνει μια πολύ καλή έρευνα πριν από το ταξίδι του, ώστε να γλιτώσει πολλά περιττά έξοδα και να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Σε αυτό σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και ένας ταξιδιωτικός πράκτορας.