4cp100

Η έρευνα της Skift, με τίτλο “Ορίζοντας το μέλλον των ταξιδίων”, αναφέρει τις 13 τάσεις που θα χαρακτηρίσουν τον τουρισμό το 2016.

 • Εστίαση στον ταξιδιώτη

Τα δεδομένα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις επιχειρήσεις πιο έξυπνες, δίνοντάς τα απαραίτητα εφόδια για να στραφούν στο εξατομικευμένο marketing, επικοινωνώντας με κάθε έναν πελάτη ξεχωριστά.

 • Αναταράξεις στη φιλοξενία

Η πρώην οικονομία διαμοιρασμού,  Airbnb, αποτελεί πλέον ένα εναλλακτικό κλάδος φιλοξενίας, που βρίσκεται σε διαμάχη με την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

 • Η γαστρονομία στο προσκήνιο

Σε έναν κόσμο που όλα ψηφιοποιούνται, μόνο το φαγητό παραμένει αναλογικό. Το φαγητό έχει τη μοναδική ικανότητα να προβάλει μια μοναδική αίσθηση για κάθε τόπο, καθιστώντας τις γαστρονομικές ταξιδιωτικές εμπειρίες ισχυρό χαρτί για τον τουρισμό.

 • Ο πόλεμος για τις άμεσες κρατήσεις

Tα ξενοδοχεία και τα online πρακτορεία συνεχίζουν να βρίσκονται σε πόλεμο διεκδικώντας κρατήσεις, ενώ αναμένεται ότι τα ξενοδοχεία θα εντείνουν τις προσπάθειές τους.

 • Γρήγορος και χαλαρός σχεδιασμός στα ταξίδια

Οι καταναλωτές προτιμούν το φαγητό τους να είναι γρήγορο και απλό, γ’αυτό και τα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να υιοθετούν νέους αποτελεσματικούς και ελκυστικούς τρόπους στη διατροφή των επισκεπτών.

 • Η χρονιά του Αμερικανού ταξιδιώτη

Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξαιρετική θέση όσον αφορά στα ταξίδια, διαθέτοντας μεγάλα πορτοφόλια και ευρύτερους ορίζοντες σε σχέση με μια δεκαετία πριν.

 • Το video είναι η νέα γλώσσα επικοινωνίας του brand

Τα brands συνειδητοποιούν ότι πρέπει να αφηγούνται ιστορίες χρησιμοποιώντας βίντεο (digital storytelling) για να δημιουργήσουν συναισθηματικούς δεσμούς με ένα συγκεκριμένο κοινό.

 • Οι έξυπνες πόλεις αποτελούν πλατφόρμες και οι ταξιδιώτες διαμορφώνονται επάνω τους

To 2016 θα είναι η χρονιά που οι πόλεις θα ξεκινήσουν να αξιοποιούν τον αυξανόμενο όγκο των δεδομένων τους, προκειμένου να παρέχουν νέες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες.

 • Εξατομικευμένες εμπειρίες επιβατών στις αερομεταφορές

Οι αλλαγές στην αγορά, στις απαιτήσεις των πελατών και η ανάδυση νέων τεχνολογιών, δίνουν τη δυνατότητα στις αεροπορικές εταιρίες να μετατρέψουν το συνηθισμένο ταξίδι των επιβατών σε εξατομικευμένες εμπειρίες.

 • H αποστολή μηνυμάτων είναι η νέα παγκόσμια γλώσσα

Mε το κινητό να καταλαμβάνει περισσότερο από το 50% του χρόνου των καταναλωτών, τα μηνύματα είναι τα νέα social media. Ωστόσο,  τα ταξιδιωτικά brand αγνοούν αυτή την τάση.

 • Οικονομία On-Demand

Oι ξενοδόχοι αντιλαμβάνονται ότι είναι καλύτερο να συνεργάζονται με υπάρχοντες παρόχους τεχνολογίας On-Demand παρά να προσπαθούν να δημιουργούν τις δικές τους υπηρεσίες.

 • Από τους millennials στη γενιά Z

Μεγάλες διαφορές παρουσιάζουν οι δύο γενιές μεταξύ τους για αυτό και πρέπει να αγνοήσουμε ότι ξέραμε για τους millennials και να στοχεύσουμε στη νέα γενιά. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 6-20 ετών, που αποτελούν το 1/6 του παγκόσμιου πληθυσμού.

 • Οι νέοι ανταγωνιστές των site κρατήσεων είναι οι πρώην φίλοι τους

Οι πάροχοι αναζητήσεων TripAdvisor, Trivago και Google, που έχτισαν τις επιχειρήσεις τους ανοίγοντας δρόμους για τα online τουριστικά πρακτορεία και ξενοδοχεία, τώρα γίνονται οι ίδιοι πλατφόρμες κρατήσεων, προσελκύοντας μεγάλο μέρος από τις κρατήσεις.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση: skift.com