Σύμφωνα με το alux.com, όπως κάθε χρόνο έχουμε νέες τάσεις στη μόδα, στην ομορφιά, στη διακόσμηση σπιτιού, και σε πολλά άλλα, έτσι και κάθε χρόνο έχουμε νέες τάσεις και στα ταξίδια. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αποκαλύπτει τις 10 νέες τάσεις στα ταξίδια πολυτελείας για το 2016.

luxury-travelers

1. Εμπειρίες ζωής

Τα ταξίδια δίνουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να σβήσουν μοναδικές εμπειρίες από τη λίστα τους, καθώς με τα ταξίδια μπορούν να επισκεφτούν ασυνήθιστους προορισμούς, να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες και πράγματα που μέχρι τώρα μόνο να ονειρευτούν μπορούσαν, όπως το περπάτημα στο Σινικό Τείχος της Κίνας, οι καταδύσεις στις Μαλδίβες, η πλεύση μέσα από το Τρίγωνο των Βερμούδων και ένα τολμηρό σαφάρι.

2. Oικογενειακές διακοπές διαφορετικών γενεών

Τα ταξίδια μαζί με κάποιον είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά τα ταξίδια με όλη την οικογένεια είναι ακόμα καλύτερη ιδέα, καθώς έτσι οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, περνώντας ταυτόχρονα ποιοτικό χρόνο με όλη την οικογένεια.

3. Περιπέτειες με προσφορά

Τα ταξίδια περιπέτειας, που συνεισφέρουν και στην κοινωνία, είναι ακόμη μία πολύ δημοφιλής τάση. Σε αυτά ανήκουν διάφορες δραστηριότητες, που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, ενώ βοηθούν και την κοινότητα, όπως η προστασία των – απειλούμενων υπό εξαφάνιση – θαλάσσιων χελωνών στο Μεξικό.

4. Κουζίνα από διάσημους Σεφ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, κάθε χώρα έχει συγκεκριμένη κουζίνα και γνωστούς σεφ. Σήμερα υπάρχει περισσότερο -παρά ποτέ- ενδιαφέρον για τα ταξίδια που περιλαμβάνουν πιάτα φτιαγμένα από διάσημους επαγγελματίες σεφ, όπως ο τραγανός σολομός του Gordon Ramsay και το καρπάτσιο από μοσχάρι του Jamie Oliver.

5. Πολιτιστικός συγκερασμός

Εξίσου πολύ δημοφιλής εμπειρία είναι η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς, ανθρώπους και τόπους.  Το ενδιαφέρον για τις πιο παραδοσιακές περιοχές της κάθε πόλης παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη. Οι ταξιδιώτες θέλουν να μάθουν πώς γίνονται τα πούρα στην Κούβα, να χορέψουν στους δρόμους του Ρίο και να παρακολουθήσουν τα πολύχρωμα φεστιβάλ της Ινδίας .

6. Ταξίδια εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα

Η τηλεόραση, οι ταινίες και οι σειρές παρακινούν τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τους προορισμούς της οθόνης. Για παράδειγμα, πολλοί οπαδοί του Χάρι Πότερ, επισκέπτονται το σταθμό Kings Cross στο Λονδίνο και οπαδοί του Jurassic World επισκέπτονται τη Χαβάη.

7. Ξενοδοχεία Bussiness και High-Tech 

Νέοι τρόποι και νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται κάθε μέρα για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Τα ταξίδια δεν μένουν μακριά από αυτές τις αλλαγές, καθώς ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο έρχονται με νέα χαρακτηριστικά, όπως η πληρωμή του δωματίου και η υπηρεσία δωματίου μέσω smartphone.

8. Εμπειρίες πολυτελούς πτήσης

Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν την οικειότητα και την πολυτέλεια που μόνο ένα ιδιωτικό τζετ μπορεί να τους προσφέρει, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν να κινηθούν ταχύτερα από τόπο σε τόπο, χωρίς να ανησυχούν για πολυσύχναστα αεροδρόμια ή καθυστερήσεις πτήσεων.

9. Εμπειρίες πολυτελούς γιώτινγκ

Τα ταξίδια ιστιοπλοΐας είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Πολλοί πλούσιοι επιλέγουν να ταξιδέψουν με το δικό τους γιωτ ή ακόμα και να αγοράσουν ένα, για να εξερευνήσουν τον κόσμο.

10.Virtual πραγματικότητα: το νέο ταξιδιωτικό Marketing

Οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν και να νιώσουν πώς είναι να βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο μέρος και έτσι λαμβάνουν τις αποφάσεις τους κατά το σχεδιασμό των διακοπών τους.