Όταν σκεφτόμαστε ταξίδια υγείας και ευεξίας, συνήθως φανταζόμαστε ιαματικά λουτρά, διαλογισμό και γιόγκα …τις τελευταίες, όμως, δύο δεκαετίες αυτό το είδος τουρισμού έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο.

Πάνε οι μέρες που οι ταξιδιώτες έκαναν ανθυγιεινές επιλογές διακοπών (καθιστική ζωή, κακή διατροφή) και απέφευγαν οποιαδήποτε δραστηριότητα με τη δικαιολογία “είμαι σε διακοπές”. Σύμφωνα με έρευνα της Skift, σήμερα τέσσερις στους πέντε τουρίστες ευεξίας ενσωματώσουν υγιεινές δραστηριότητες (αθλήματα) και συνήθειες (επαρκής ύπνος, καλή διατροφή) στα ταξίδια τους, καθώς όπως αναφέρουν δεν καταφέρνουν στην καθημερινότητά τους να φροντίσουν, όσο θα ήθελαν, την διατροφή τους και τη φυσική τους κατάσταση.

st_john-315_TIF
Saint John Hotel Villas & Spa, Μύκονος

Οι Top τάσεις Spa & Wellness για το 2016 είναι:

  • Νέα Κύματα στην Ευεξία

Το σερφ με τις διάφορες υποκατηγορίες του (σερφ μόνο για γυναίκες, συνδυασμός υπηρεσιών σπα με σερφ και προσομοίωση της εμπειρίας σερφ) έχει εξελιχθεί σε ένα νέο και δημοφιλές είδος διακοπών ευεξίας.

  • Temazcal

Μετά από χιλιάδες χρόνια, η αρχαία πρακτική των αυτόχθονων πληθυσμών του Μεξικού temazcal (περίτεχνο τελετουργικό στο οποίο ένας εκπαιδευμένος σαμάνος χρησιμοποιεί θερμότητα, ατμό, αρωματικά βότανα, αρχαίες προσευχές και άσματα για να δημιουργήσει σύνδεση ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τις δυνάμεις του φυσικού και πνευματικού κόσμου) έγινε περιζήτητη στους ταξιδιώτες, που αναζητούν αρχαίες και αυθεντικές υπηρεσίες ευεξίας.

  • Spa & Wellness για παιδιά

Η κακή διατροφή, το συνεχές άγχος και η καθιστική ζωή μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή, καθιστά σημαντική τη συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες ευεξίας (όπως γιόγκα, μασάζ), ενώ καθιστά εξίσου σημαντική τη διατροφή βασισμένη σε τοπικά και βιολογικά τρόφιμα. Μεγάλα ξενοδοχειακά brand στοχεύουν στην κάλυψη αυτών των αναγκών, δίνοντας έμφαση σε δραστηριότητες ευεξίας για όλη την οικογένεια.

  • Κοκτέιλ αδρεναλίνης και χαλάρωσης

Ο συνδυασμός της περιπέτειας (έντονες δραστηριότητες) με τη χαλάρωση (ιαματικές πηγές, σπα) δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την εξισορρόπηση πνεύματος και σώματος.

  • On Demand

Εφαρμογές και on-demand υπηρεσίες φέρνουν την επανάσταση σε δεκάδες βιομηχανίες, ανάμεσα στις οποίες ανήκει και η βιομηχανία γύρω από την ομορφιά και την ευεξία. Αυτές οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες παρέχουν ένα πρωτοφανές επίπεδο ευελιξίας, αμεσότητας και ευκολίας.

  • Κρουαζιέρες

Το 2016, αναμένονται εντυπωσιακά προγράμματα σπα και ευεξίας να λαμβάνουν χώρα στα ανοιχτά της θάλασσας. Συνεδρίες γιόγκα, θεραπείες ομορφιάς και σπα θα αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός διαφορετικού είδους κρουαζιέρας, συνώνυμης της ευεξίας και της χαλάρωσης.

  • Ευεξία στον εργασιακό χώρο 

Θεωρείται ότι η ευεξία έχει θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα, γι’ αυτό και μεγάλες εταιρείες ενσωματώνουν προγράμματα ευεξίας στο χώρο εργασίας τους (Google, Apple κλπ.).