Σκουρόχρωμες αποχρώσεις πισίνας

Αναμφίβολα, η πιο συνηθισμένη απόχρωση πισίνας είναι το γαλάζιο, ένα χρώμα που εντείνει το φως του ηλίου και αφήνει τις ακτίνες του να διαπερνούν την πισίνα από άκρη σε άκρη, δίνοντας μία αίσθηση καθαριότητας και ηρεμίας. Αυτές οι ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα, και αυτό φαίνεται όταν ξεχωρίζουμε τις παραλίες που τα νερά της θάλασσας είναι τόσο διάφανα και καθαρά που λέμε ότι θυμίζουν πισίνα.

Τάσεις

Ωστόσο, μία νέα τάση αναδύεται στο χρωματισμό της πισίνας, που αντί να παρομοιάζει τα νερά της θάλασσας με πισίνα, παρομοιάζει τα νερά της πισίνας με θάλασσα. Οι σκούρες αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους και οι πισίνες γίνονται πιο Dark από πότε. Έντονες σκούρες μπλε αποχρώσεις παραπέμπουν στο βαθύ μπλε της θάλασσας, ενώ για ένα ακόμη πιο δραματικό αποτέλεσμα, επιλέγεται το μαύρο χρώμα, που παραπέμπει τον κολυμβητή στο άγριο χειμωνιάτικο τοπίο μίας λίμνης.

Διακοσμητικά Στοιχεία

Με την προσθήκη διαφόρων στοιχείων, όπως μικρά ποταμάκια, καταρράκτες και σιντριβάνια, μπορείτε να δημιουργήσετε μία πισίνα ενδιαφέρουσα, όμορφη στην εικόνα, κάνοντας έτσι το χώρο γύρω από την πισίνα ιδανικό για εκδηλώσεις, αλλά ταυτόχρονα με αυτές τις μικρές ροές νερού, εξασφαλίζεται ακόμη περισσότερη χαλάρωση για όσους την χρησιμοποιούν. Τα νερά που τρέχουν σε συνδυασμό με έντονη βλάστηση γύρω από τη πισίνα, δημιουργούν ένα μοναδικό τροπικό παράδεισο. Εάν οι παραπάνω προσθήκες σας φαίνονται υπερβολικές ή δεν έχετε αρκετό χώρο για να τις εφαρμόσετε, τα διαφορετικά πλακάκια είναι μία ιδανική λύση, για να δώσετε χαρακτήρα στην πισίνα σας.

Τάσεις

Γιατί να εγκαταστήσετε κλασικά πλακάκια χρώματος, όταν μπορείτε να μετατρέψετε την πισίνα σας σε ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα; Τα πλακάκια πισίνας διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και κάθε χρώμα που μπορείτε να φανταστείτε, ώστε να δημιουργήσετε ένα όμορφο μωσαϊκό στο βυθό της πισίνας, να προσθέσετε το λογότυπο του ξενοδοχείου ή να δημιουργήσετε μία πισίνα που θυμίζει κλασικό ρωμαϊκό λουτρό. Οι πισίνες πλέον ξεφεύγουν από τα πρότυπα ενός καθολικού σχεδιασμού και εξατομικεύονται με customεπιλογές. Υλικά ποιοτικά και καλόγουστα, όπως διαφορετικά πλακάκια σχεδιασμένα λεπτομερώς, γυάλινες στρώσεις, μαρμάρινα καταστρώματα, τελειώματα από βότσαλα και γρανίτη κλπ., είναι το νέο πρότυπο για μία υπερσύγχρονη πισίνα.

Ζώνες ηλιοθεραπείας

Ένα νέο αγαπημένο χαρακτηριστικό για θέρετρα σε όλο τον κόσμο είναι η δημιουργία ειδικής ζώνης για ηλιοθεραπεία. Τα SunSun Shelves, δηλαδή “ράφια ηλιοθεραπείας”, είναι επίπεδες, ρηχές περιοχές στην πισίνα που είναι εξαιρετικές για ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας. Πρόκειται για χώρους, ιδανικούς για παιδιά, προσβάσιμους από άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και ιδανικούς για όποιον θέλει να δροσιστεί μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα, χωρίς απαραίτητα να θέλει να κολυμπήσει.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά άρθρα στο αφιέρωμα
“ΠΙΣΙΝΕΣ-SPA-WATER PARK ”
του Hotel Design Magazine and Guide Winter 2019!

ΠΗΓΗ: