Αδιαμφισβήτητα, -με τις εφαρμογές στα κινητά- η τεχνολογία έχει μπει στην καθημερινότητα όλων,  λιγότερο ή περισσότερο, και ιδιαίτερα, όταν η λειτουργικότητά της είναι όντως μεγάλη.

Μάλιστα, όταν πρόκειται για εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολες και πιο ασφαλείς τις διάφορες καθημερινές δραστηριότητες, μέσω των κινητών πλατφορμών, τότε η τεχνολογία κρίνεται απαραίτητος σύμμαχος.

Η τεχνολογία, επομένως, και συγκεκριμένα οι εφαρμογές για τα έξυπνα κινητά φαίνονται να κερδίζουν έδαφος και στην τουριστική βιομηχανία, αφού εμφανίζονται συνεχώς νέες και αναβαθμισμένες εφαρμογές, που υπόσχονται να κάνουν τα ταξίδια πιο εύκολα.

Για πολλούς τα ταξίδια αποτελούν μια ανάγκη, είτε επαγγελματική είτε όχι, οπότε είναι σημαντικό να μπορούν να οργανώσουν το ταξίδι τους και να το απολαύσουν αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα ευτράπελα. Για το λόγο αυτό, οι παρακάτω, ενημερωμένες στην τελευταία έκδοση, εφαρμογές για τα κινητά αποτελούν σημαντικά εργαλείο για κάθε ταξιδιώτη.

Όσον αφορά τις αεροπορικές εφαρμογές, καλό θα ήταν να ξεκινήσει κάποιος το ταξίδι του, κατεβάζοντας την αντίστοιχη εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας της επιλογής του. Οι περισσότερες αεροπορικές εφαρμογές στέλνουν χρήσιμες ενημερώσεις τόσο για τις βαλίτσες, που έχει παραδώσει ο πελάτης για έλεγχο, όσο και για κάποια αλλαγή στις πύλες αναχώρησης κλπ, και για τυχόν καθυστερήσεις.

Παρά τις εκάστοτε εφαρμογές κάθε εταιρείας ξεχωριστά, υπάρχουν και κάποιες ανεξάρτητες εφαρμογές, όπως το FlightAware, ή TripCase, οι οποίες που πολλές φορές φαίνονται πιο χρήσιμες, αφού ενημερώνονται πιο συχνά από τις πρώτες, ενώ συνδυάζουν και ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, αξιοθέατα κλπ.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή και αξιόπιστη είναι η Dark Sky. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ενημερώνει τον ταξιδιώτη για την περιοχή που βρίσκεται τη στιγμή που βρίσκεται. Επίσης είναι πολύ χρήσιμη και κατά τη διάρκεια που φτιάχνει κανείς βαλίτσες, αφού μπορεί να δει τον καιρό και για τον προορισμό της επιλογής του.

Για τα ταξίδια πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, σημαντική εφαρμογή φαίνεται να είναι η Mobile Passport. Για τους προορισμούς π.χ. Αμερική και Καναδά, όπου οι ουρές στα τελωνεία είναι τεράστιες, η εφαρμογή δίνει στον ταξιδιώτη την δυνατότητα να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να απαντήσει τις συνήθεις ερωτήσεις μέσω του κινητού του και στη συνέχεια να περάσει από μια πολύ μικρότερη ουρά σε ειδικές πύλες που θα έχει ενημερώσει η εφαρμογή.

Τέλος, είναι σημαντικό κανείς να μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματα του ακόμη και σε χώρες που δεν έχουν το ίδιο νόμισμα. Πολλές φορές οι τουρίστες πέφτουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης διότι δεν γνωρίζουν την σωστή ισοτιμία, είτε διότι η αγορά μπορεί να είναι πολύ μικρότερη για τους ντόπιους. Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να απαντήσει μια πολύ αποτελεσματική εφαρμογή όπως η CalConvert, η οποία μετατρέπει διάφορες μονάδες και νομίσματα, έχει και υπολογιστικές λειτουργίες, ενώ δίνει και χαρακτηριστικά παραδείγματα τιμών για ορισμένα αντικείμενα ή υπηρεσίες ανά χώρα.

[Δείτε ακόμη: Οι εφαρμογές που μπορούν να διευκολύνουν την δουλειά του ταξιδιωτικού πράκτορα]

ΠΗΓΗ: