Σύμφωνα με έρευνα της Worldpay σε περισσότερους από 12.000 ταξιδιώτες, οι ταξιδιώτες νέας γενιάς είναι πιο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν νέους τρόπους πληρωμών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά και κατά την αγορά εισιτηρίων. Μάλιστα, αυτή τάση αναμένεται να διογκωθεί μέσα στο 2017, γεγονός που απαιτεί και την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών πλατφορμών.

Αν και πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες, για να κάνουν τις πληρωμές του ταξιδιού τους, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η πρώτη τους επιλογή. Στην πραγματικότητα, το 95% των ανθρώπων που δήλωσε ότι προτιμά να χρησιμοποιεί πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, είπε επίσης ότι θα χρησιμοποιούσε ευχαρίστως και μια εναλλακτική μέθοδο πληρωμών, αν μπορούσε. Στη Γερμανία, την Κίνα και την Αυστραλία, ένα τεράστιο ποσοστό καταναλωτών (κυρίως ηλικίας 18-25) χρησιμοποιεί το PayPal και το Alipay ως μέθοδο πληρωμών.

Οι αγορές με δόσεις επίσης πρόκειται να σημειώσουν αύξηση στην τουριστική βιομηχανία το 2017. Περίπου το 75% των ερωτηθέντων της έρευνας της Worldpay προτιμά ένα πακέτο διακοπών, που του δίνει τη δυνατότητα πληρωμής με δόσεις.

Worldpay Global Payment Report 2016