Η ρωσική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει ένα νέο και φυσικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο με την πιο ξεχωριστή και φυσικά πρωτότυπη θέα όλων των εποχών, αφού σκοπεύει να το δημιουργήσει στο Διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το ξενοδοχείο αυτό, σύμφωνα με τα σχέδια, θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επισκέπτονται τον δορυφόρο έως και για έναν μήνα κάθε φορά.

Σύμφωνα με την Roscosmos State Corporation, η επιχείρηση που πρότεινε αυτήν την δημιουργία, αυτό το ξενοδοχείο θα προσφέρει άνεση μέσω των 4 διαμερισμάτων που θα έχει και φυσικά θα κοστίζει μεταξύ 40 με 60 εκατομμύρια δολάρια ανά ταξίδι στους επισκέπτες.

Μία, ομολογουμένως, διαφορετική παροχή που θα έχει είναι ότι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν έναν διαστημικό περίπατο συνοδεία επαγγελματιών αστροναυτών του Δ.Δ.Σ.

Σε συνδυασμό με αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό γυμναστικής, σε Wi-Fi και φυσικά εγκαταστάσεις προσωπικής υγιεινής.

Το υπερπολυτελές αυτό ξενοδοχείο αναμένεται να κοστίσει το ποσό των 279 με 446 εκατομμυρίων δολαρίων, για να κατασκευαστεί και να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα. Οι επισκέπτες θα υποχρεούνται να πληρώνουν για το ταξίδι τους σε δόσεις, ξεκινώντας την αποπληρωμή 2 χρόνια πριν την αναχώρησή τους.

Όπως έχει αναφερθεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός σχεδιάζεται να παροπλιστεί το 2028 και αφού αυτό το εγχείρημα χρειάζεται 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ώστε να μπορέσει να φτάσει στο Διάστημα προτού μας αποχαιρετήσει ο Δ.Δ.Σ. Επομένως η Ρωσία επιθυμεί να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της σε αυτό το ξενοδοχείο το 2022.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν είναι η μόνη που επιθυμεί να φέρει επισκέπτες στο διάστημα. Ο Richard Branson σχεδιάζει να φέρει επισκέπτες στο διάστημα μέχρι το τέλος του 2018, ενώ ο Elon Musk προσπαθεί αργά και σταθερά να αντικαταστήσει τα αεροπλάνα με πυραύλους. Μήπως τελικά, έχουμε μπει σε μια εποχή με καινούριες μόδες και προσδοκίες σχετικά με τον τουρισμό; Το μέλλον θα δείξει.

ΠΗΓΗ: