Η μουσική είναι από τα λίγα πράγματα στη ζωή κάθε ανθρώπου που ομορφαίνει τα πάντα γύρω του. Είναι ένα μέσο για να νιώσει καθένας κάθε είδους συναίσθημα, αφού η μελωδία άλλες φορές μελαγχολεί, άλλες φορές πληγώνει, άλλες φορές χαροποιεί και άλλες ξεσηκώνει.

Με λίγα λόγια μια τόσο επιτυχημένη βιομηχανία, η μουσική βιομηχανία, δεν θα μπορούσε να μην συνεργάζεται αρμονικά με τη βιομηχανία της φιλοξενίας. Αυτή, λοιπόν, η συνεργασία αποτυπώνεται στην καλύτερή της μορφή σε αρκετά ξενοδοχεία, τόσο στο μοναδικό τους design όσο και στις υπηρεσίες και τις παροχές που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της σύνδεσης είναι το Jaz in the City, το οποίο άνοιξε στα τέλη του 2015 και βρίσκεται στο Άμστερνταμ. Ωστόσο, η τοποθεσία δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει. Το κύριο θέμα της υποδοχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον μελωδικό, αφού ακόμα και τα τραπεζάκια του καφέ είναι κατασκευασμένα από τον ηχητικό εξοπλισμό Marshall, ενώ τα σκαμπό για τα πόδια θυμίζουν κρουστά. Επιπλέον, οι τοίχοι σε όλους τους χώρους καλύπτονται από φωτογραφίες και αφίσες διάσημων μουσικών προσωπικοτήτων, ενώ το bar του ξενοδοχείου φιλοξενεί συχνά τοπικές μπάντες και Djs.

Εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το γεμάτο μουσική ξενοδοχείο Aria Hotel Budapest. Το ξενοδοχείο αυτό αφορά και αντιπροσωπεύει την μουσική της εποχής μπαρόκ. Συγκεκριμένα, το πλήρες ανακαινισμένο κτίριο της δεκαετίας του 1870 παρέχει ένα design πλήρως εμπνευσμένο από τη jazz, την κλασική, την όπερα και τη σύγχρονη μουσική. Μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου αυτού είναι αφιερωμένη στον Ούγγρο συνθέτη Franz Liszt. Η μουσική είναι το κυρίαρχο θέμα σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, κάτι που αποδεικνύεται και από τη διακόσμηση των διαδρόμων, που είναι στην πραγματικότητα πλήκτρα πιάνου, ή από τα έργα τέχνης, που είναι εμπνευσμένα από την μουσική κουλτούρα, και από ένα σπάνιο πιάνο Boganyi. Τέλος, το ξενοδοχείο έχει έναν επικεφαλής που δίνει συμβουλές στις τοπικές μπάντες, και μια μουσική βιβλιοθήκη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν τη μουσική της επιλογής τους σε εγκατεστημένα iPads.

Το ξενοδοχείο Barcelo Imagine Hotel στη Μαδρίτη έρχεται να κάνει συντροφιά στα παραπάνω ξενοδοχεία, διαθέτοντας 7 ορόφους αφιερωμένους σε διαφορετικά είδη μουσικής. Συγκεκριμένα, στον πρώτο όροφο μένουν όσοι λατρεύουν την ροκ μουσική, και στους καθρέφτες των δωματίων υπάρχει μια φράση του Bono των U2. Στον δεύτερο όροφο, μένουν οι οπαδοί της jazz και στον τρίτο αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την dance μουσική. Οι υπόλοιποι όροφοι αντίστοιχα, απευθύνονται στους φίλους της ποπ, του φλαμένκο, της κλασικής μουσικής και πολλών ακόμα ειδών. Επιπλέον, εάν οι επισκέπτες επιθυμούν να παίξουν οι ίδιοι μουσική, υπάρχει ένα μοναδικό πιάνο στην υποδοχή και πολλά ακόμη κρουστά. Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το ξενοδοχείο φιλοξενεί εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μουσική και προσφέρει ευκαιρίες σε πολλούς άγνωστους καλλιτέχνες να βγουν στην σκηνή.

[δείτε εδώ και το Ξενοδοχείο σε σχήμα κιθάρας]

ΠΗΓΗ: