της Έλενας Καραγκούνη*

Το πρώτο ξενοδοχείο αποκλειστικά για gamers άνοιξε πριν λίγες μέρες στο Άμστερνταμ. Το ξενοδοχείο Arcade διαθέτει 36 δωμάτια εξοπλισμένα με ρετρό κονσόλες και παιχνίδια.

the_arcade_hotel_amsterdam_1

the_arcade_hotel_amsterdam_2

the_arcade_hotel_amsterdam_3

the_arcade_hotel_amsterdam_8

the_arcade_hotel_amsterdam_5

Στο bar του ξενοδοχείου οι επισκέπτες – με φορητές κονσόλες -μπορούν να παίζουν  ομαδικά παιχνίδια με τους υπόλοιπους ενοίκους. Επιπλέον, στο lobby υπάρχει και μια συλλογή από κόμικ, για όποιον θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από το παιχνίδι.

arcade-hotel-11

Και για τους επισκέπτες, που είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα δωμάτιά τους και θέλουν να πάρουν μία πραγματική γεύση της πόλης, προσφέρεται από το ξενοδοχείο ένα στόλος από ποδήλατα για ενοικίαση. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να κάνουν check out στη 1 το μεσημέρι, ώστε όσοι έπαιζαν έως τα ξημερώματα, να μπορέσουν να ετοιμαστούν και να φύγουν από το ξενοδοχείο με την ησυχία τους.

arcade-hotel-12

arcade-hotel-9

Το design των εσωτερικών χώρων είναι άμεσα επηρεασμένο από την αισθητική των 50’s, 60’s και 70’s, ενώ οι τιμές διαμονής για ένα βράδυ ξεκινούν από 75 ευρώ.

the_arcade_hotel_Amsterdam_7

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Daniel Salmanovich, πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε ότι “αυτό το ξενοδοχείο αποτελεί ξεχωριστό μέρος για τους λάτρεις του gaming. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου οι επισκέπτες να αισθάνονται σαν να μένουν στο σπίτι ενός φίλου ή τουλάχιστον στο υπόγειο των γονιών τους”.

the_arcade_hotel_amsterdam_6