Έρευνα της Euromonitor International αποκαλύπτει τις ξενοδοχειακές προτιμήσεις των Κινέζων ταξιδιωτών

Από το 2012, η ​​Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενων ταξιδιών, ενώ οι Κινέζοι ταξιδιώτες ξοδεύουν συλλογικά περισσότερο από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Η Κίνα αναμένεται επίσης να αυξήσει το προβάδισμά της έναντι άλλων χωρών τα επόμενα χρόνια και να παρουσιάσει αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών μεταξύ 2017 και 2030.

Προτίμηση Κινέζων ταξιδιωτών στα οικονομικά καταλύματα   

Οι Κινέζοι ταξιδιώτες είναι γνωστοί για τις περιορισμένες δαπάνες τους στη διαμονή, καθώς χρησιμοποιούν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους στις αγορές προϊόντων. Ο εγχώριος τουρισμός αντιπροσωπεύει το 94% των πωλήσεων ξενοδοχείων στην Κίνα (επομένως παρέχει μια καλή εικόνα για τις προτιμήσεις των Κινέζων ταξιδιωτών) και η αγορά ξενοδοχείων στην Κίνα δείχνει σαφώς την προτίμηση των Κινέζων στα οικονομικά καταλύματα.

Από τις χώρες -που αναμένεται να παρουσιάσουν την ισχυρότερη αύξηση από Κινέζους ταξιδιώτες- είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νότια Αφρική και η Ινδονησία, που προσφέρουν πολυτέλεια, αλλά και ξενοδοχεία μεσαίας αγοράς. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Νότια Αφρική, συγκεκριμένα, προσφέρουν λίγα οικονομικά ξενοδοχεία και ως εκ τούτου οι αλυσίδες ξενοδοχείων έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν σε αυτές τις χώρες οικονομικά ξενοδοχεία, για να καλύψουν τις ανάγκες των Κινέζων ταξιδιωτών.

Πηγή: Euromonitor International

Η άνοδος των βραχυπρόθεσμων μισθωμάτων παρέχει επίσης ευκαιρίες στις διεθνείς πλατφόρμες να επεκτείνουν την προσφορά τους σε χώρες όπου αναμένεται αύξηση των Κινέζων ταξιδιωτών. Ενώ η εμπιστοσύνη αποτελεί μείζον εμπόδιο για τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση στην Κίνα, ιδιαίτερα οι νέοι Κινέζοι ταξιδιώτες γίνονται όλο και πιο ανοιχτοί στην ιδέα. Η Tujia.com είναι ελαφρώς διαφορετική από τις άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως η Airbnb και η HomeAway. Για να προσαρμοστεί στις τοπικές ανάγκες και προτιμήσεις, η Tujia παρέχει μια πιο προσωπική εξυπηρέτηση στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης μιας τοπικής ομάδας που κάνει το check-in και το check-out. Επίσης, τα ακίνητα στην Tujia διαχειρίζονται από τρίτους, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ανεβασμένες φωτογραφίες είναι αυθεντικές και ότι τα ακίνητα πληρούν τα κριτήρια της πλατφόρμας.

Οι χώρες που στοχεύουν στους Κινέζους ταξιδιώτες -όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδονησία-, επειδή υστερούν στην ανάπτυξη των βραχυπρόθεσμων μισθωμάτων, θα αποτελέσουν βασικό στόχο των πλατφορμών βραχυπρόθεσμων μισθώσεων.