Το Athens Poseidon Hotel, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ανακαινίζεται και αποκτά φρέσκια και μοντέρνα εμφάνιση.

Οι γραμμές του σχεδιασμού βασίστηκαν πάνω στο ήδη υπάρχον αρχιτεκτονικό σχέδιο του κτιρίου που στεγάζει το ξενοδοχείο από το 1973. Η γενική κατεύθυνση του πρώτου αυτού σχεδιασμού αποτελούσε η στροφή των δωματίων προς τη θέα στη θάλασσα.

Οι υψηλές απαιτήσεις μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας που επιζητά να προσφέρει το μέγιστο στον επισκέπτη του σήμερα, κατεύθυνε τον επανασχεδιασμό των δωματίων με στόχο να αποκτήσει ένα χαρακτήρα σύγχρονο και λειτουργικό.

Η ανακατασκευή των χώρων γίνεται με λιτές γραμμές και στόχο την ενσωμάτωση λειτουργιών και ανέσεων που είναι απαραίτητες σε ένα σύγχρονο δωμάτιο ξενοδοχείου. Στο πλαίσιο μίας τέτοιας διαδικασίας έγινε και ο σχεδιασμός των επιμέρους επίπλων που οργανώνουν όλες αυτές τις λειτουργικές ανάγκες.

      

Βασικός άξονας του επανασχεδιασμού αποτέλεσε η άμεση σχέση του ξενοδοχείου με την πόλη αλλά και με τη θάλασσα. Ο διττός χαρακτήρας αυτός του ξενοδοχείου ως ξενοδοχείου πόλης αλλά και παραθεριστικού καταλύματος οδήγησε στην επιλογή των υλικών και των χρωμάτων.

Η επεξεργασία αυτή των υλικών και των χρωμάτων έγινε με τρόπο που σχετίζεται άμεσα με τον αθηναϊκό ήλιο και το νερό. Γήινα και φωτεινά χρώματα παραπέμπουν στο ελληνικό στοιχείο και αισθητική. Το σκούρο ξύλο που επιλέγεται στην κατασκευή των επίπλων, σχετίζεται με το μπλε του νερού, ενώ έρχεται σε αντιστικτική σχέση με το με τα λευκά χρώματα που αντανακλούν το φως. 

        

Για την επένδυση των λουτρών επιλέγεται το φυσικό υλικό της πατητής τσιμεντοκονίας, που έχει ρίζα την ελληνική νησιώτικη αρχιτεκτονική παράδοση.

ΠΗΓΗ: