Τα μουσεία έχουν επηρεαστεί και αυτά από την κρίση και αναζητούν νέους τρόπους, για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Συγκεκριμένα, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Art Institute του Σικάγου -το οποίο, σε συνεργασία με την Airbnb νοίκιαζε αντίγραφο του δωματίου του Βαν Γκογκ- το Met εγκαινιάζει το “The Metbnb”, που πάλι σε συνεργασία με την Airbnb, νοικιάζει δωμάτια ιστορικών περιόδων.

[Δείτε ακόμη: Ο πίνακας «The Bedroom» του Van Gogh έγινε …ξενοδοχείο!]

“Φανταστείτε να ξυπνάτε στο θεσπέσιο Δαμασκηνό Δωμάτιο του 18ου αιώνα και κατόπιν, περνώντας μέσα από τις αίθουσες της Αρχαίας Μεσοανατολικής Τέχνης, να πάρετε ένα ήσυχο πρωινό στο Great Hall Balcony Bar, πριν καν μπουν στο μουσείο οι άλλοι επισκέπτες. Ελπίζουμε ότι αυτού του είδους οι εμπειρίες θα δώσουν στο κοινό την ευκαιρία για μια πιο ενδόμυχη εκτίμηση της συλλογής μας” δήλωσε ο πρόεδρος του Met, Ντάνιελ Βάις.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση είναι αρκετά υψηλές και ξεκινούν από 1.300 δολάρια. Συγκεκριμένα, το New York Dutch Room του 18ου αιώνα νοικιάζεται για 1.300 δολάρια τη βραδιά, το Little House που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ νοικιάζεται για 2.500 δολάρια τη βραδιά, η αρχαία Ρωμαϊκή Βίλλα -το δωμάτιο του P. Fannius Synistor- νοικιάζεται για 2.000 δολάρια τη βραδιά καιτο υπέροχο υπνοδωμάτιο από το Palazzo Sagredo στη Βενετία, που νοικιάζεται για 5.000 δολάρια τη βραδιά!