Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός θέρετρων μπαίνει σε μια αγορά εργαζομένων με καλή ευεξία που δυσκολεύονται να πάνε εντελώς εκτός δικτύου. Η εμπειρία μπορεί ακόμη και να διδάξει στους ταξιδιώτες πώς να ισορροπούν την εργασία, το παιχνίδι και την ευεξία μετά το τέλος του ταξιδιού.

Διακοπές που συνδυάζουν την εργασία και την ευεξία

Το Hilton Head Health, ένα θέρετρο υγείας και ευεξίας στο Hilton Head Island της Νότιας Καρολίνας, παρουσίασε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται WorkWell στα τέλη Αυγούστου. Είναι το πρώτο πρόγραμμα του θέρετρου που περιλαμβάνει συγκεκριμένα τις ώρες εργασίας ως μέρος της διαδρομής.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους επισκέπτες να εργάζονται για τους στόχους χωρίς να χρειάζεται να πάρουν περισσότερο χρόνο από τη δουλειά.

Οι συμμετέχοντες μένουν σε ιδιωτικές βίλες εξοπλισμένες με internet υψηλής ταχύτητας και ασύρματους εκτυπωτές. Τα προγράμματα είναι ευέλικτα, με δραστηριότητες όπως μαθήματα γυμναστικής στο νερό και διαλέξεις κινήτρων που προγραμματίζονται γύρω από τις ώρες αιχμής.

Γιατί μπορεί να μην είναι απαραίτητη η αποσύνδεση

Η αποσύνδεση μπορεί να φαίνεται αδύνατη αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο David Rock, Διευθύνων Σύμβουλος του NeuroLeadership Institute, ενός οργανισμού που μελετά τη νευροεπιστήμη και την επιχειρηματική ηγεσία.

Άγχος με (ή χωρίς) τις συσκευές μας

Σύμφωνα με την αδελφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Μάγια Σοτόρο-Νγκ, έφυγε στο Μπαλί για αρκετούς μήνες για να βρει ένα γαλήνιο καταφύγιο «όπου δεν υπήρχαν τηλέφωνα» για να ολοκληρώσει τη σύνταξη του απομνημονεύματος του 1995 «Όνειρα από τον Πατέρα μου».

Αυτό, φυσικά, πριν από τα κινητά τηλέφωνα στις τσέπες όλων, πριν από εφαρμογές και πανταχού παρόν Διαδίκτυο και πριν από το «άγχος διαχωρισμού smartphone» ήταν θέμα συλλογικής μελέτης.

Τώρα ακόμη και πολλοί περιπετειώδεις ταξιδιώτες δεν θα φύγουν από το σπίτι χωρίς smartphone. Όσοι χρειάζονται επίσης οθόνες υπολογιστών και υπηρεσίες εκτύπωσης σε κοντινή απόσταση μπορούν να εξετάσουν το πρόγραμμα “Work Well”, το οποίο θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Πηγή: www.cnbc.com