Η Rebecca Wallwork στο news.com.au αποκαλύπτει τις 5 τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όπως προέβλεψαν οι ειδικοί της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο ετήσιο συνέδριο LE Miami.

reception

1. Εκτεταμένες εμπειρίες 

Η πρώτη τάση που συζητήθηκε στο φετινό συνέδριο είναι η εξαφάνιση του ξενοδοχείου όπως το ξέρουμε. Ο Parker Stanberry από την εταιρία ενοικίασης σπιτιών Oasis Collections, αναφέρει ότι τα ξενοδοχεία πρέπει να προσφέρουν πιο αυθεντικές εμπειρίες και να εξελιχθούν σε κάτι που βρίσκεται ανάμεσα στο παλιό παραδοσιακό ξενοδοχειακό μοντέλο και στην Airbnb, προσφέροντας μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή. Για παράδειγμα, η αλυσίδα Accor Hotels κινήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση με την εξαγορά της Onefinestay, της λονδρέζικης εκδοχής της Airbnb.

2. Κοινωνική Συνείδηση

Σύμφωνα με τον Gilad Goren, τον πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Travel+SocialGood, οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις εμπειρίες παρά για τα υλικά αγαθά. Τα ξενοδοχεία, που προωθούν τον βιώσιμο τουρισμό, θα βγουν κερδισμένα.

3. Χώροι εργασίας

Η απομακρυσμένη εργασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και σήμερα όλο και περισσότεροι δουλεύουν από νέα περιβάλλοντα, αναζητώντας έμπνευση. Τα ξενοδοχεία έχουν άδειους χώρους συσκέψεων και έτσι οι εταιρίες ενοικίασης ιδιωτικών χώρων, όπως η Bizly, ενοικιάζουν αυτούς τους χώρους σε ανθρώπους, που θέλουν να αισθάνονται εκεί σαν στο σπίτι τους ή σαν στο χώρο εργασία τους.

4. Ολιστικές εμπειρίες 

Μικρές έως και ανύπαρκτες άδειες καθιστούν όλο και πιο δύσκολες τις διακοπές. Στο συνέδριο προτάθηκε το όραμα για διακοπές με υπηρεσίες που βοηθούν στο πακετάρισμα και στον προγραμματισμό του ταξιδιού, καθώς και στην επαναφορά στη δουλειά. Αν τα ξενοδοχεία μπορέσουν να ικανοποιήσουν την επιθυμία για μια καλύτερη ισορροπία εργασίας-ζωής και να δημιουργήσουν πιο ολιστικές εμπειρίες διακοπών, θα προσελκύσουν πελάτες.

5. Υπηρεσίες με χαμόγελο

Πολλά ξενοδοχεία προσπάθησαν να διευκολύνουν το check-in και την υπηρεσία δωματίου με εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, ειδικά περίπτερα και ρομπότ μπάτλερ, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα γνήσιο καλωσόρισμα. “Το μέλλον είναι το παρελθόν”, λέει ο ξενοδόχος Aldo Melpignano, ο οποίος οραματίζεται ξενοδοχεία, που θα λειτουργούν σαν μία ενωμένη κοινότητα, όπου η γραμμή ανάμεσα σε πελάτες και προσωπικό θα είναι θολή.