Η Anne Dimon στο Travel Market Report αποκαλύπτει τις κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια ευεξίας (Wellness Travel), τα οποία όπως αναφέρει παρουσιάζουν σημαντική άνοδο αυτήν την περίοδο.

st_john-315_TIF-1

Φέτος αυτά τα ταξίδια έχουν μικρότερη διάρκεια, προσελκύουν περισσότερο ανδρικό κοινό, κυρίως νέους σε ηλικία ταξιδιώτες και περιλαμβάνουν πιο ενεργητικές και δύσκολες φυσικές δραστηριότητες, όπως αναφέρουν διάφοροι επαγγελματίες, εξειδικευμένοι στα ταξίδια ευεξίας, στο Travel Market Report:

Η Kathy Bernstein, που εργάζεται στην Protravel International, αναφέρει ότι παρατηρείται μία τάση προς μικρότερης διάρκειας ταξίδια, εστιασμένα σε μία δραστηριότητα, όπως το σερφινγκ και ο διαλογισμός.

Η Karen Benson, της Camelback Travel, συμφωνεί ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές στα ταξίδια ευεξίας έχουν γίνει όσον αφορά στα σπα, τα οποία πλέον έχουν εξελιχθεί από μια απλή εμπειρία περιποίησης, σε ένα σύνολο που αφορά το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Πολλά παραδοσιακά ιαματικά λουτρά περιλαμβάνουν πλέον και γιατρούς, ψυχολόγους, ακόμη και πνευματικούς συμβούλους της κοινότητας, που μπορούν να βοηθήσουν τον ταξιδιώτη σε διάφορους τομείς, όπως η απώλεια βάρους ή η διακοπή του καπνίσματος. Γενικά παρατηρείται μία τάση προς υπαίθριες δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση, πεζοπορία και ποδηλασία.

Η Kim Wilson, της Hollowbrook Travel, αναφέρει ότι όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν θέρετρα και ξενοδοχεία, που προσφέρουν προγράμματα γυμναστικής ή / και spa.

Η Jackie Ceren, της Travel Consultation & Mediation in Clearwater Beach, είπε ότι στο παρελθόν, όταν ταξίδευαν οι καταναλωτές, συνήθως δεν πρόσεχαν τη διατροφή τους και σταματούσαν την άσκηση, πλέον όμως οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να αλλάξουν τις υγιεινές τους συνήθειες. Το ίδιο, όπως αναφέρει, ισχύει και για τις οικογένειες που αναζητούν δραστηριότητες ομαδικές, όπως η πεζοπορία και η ποδηλασία, ενώ στρέφονται και σε πιο υγιεινή κουζίνα με οργανικά προϊόντα. Αντίστοιχα και οι παροχείς ταξιδιωτικών υπηρεσιών υποχρεώνονται να συμπεριλάβουν περισσότερα και καλύτερα προϊόντα για τους προορισμούς που προωθούν, ακόμη και στις κρουαζιέρες.

Τέλος, η Stephanie Durst, της ProTravel International, αναφέρει ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον για all-inclusive πακέτα διακοπών, που περιλαμβάνουν θεραπείες σπα κλπ.