Ποιος θα ήθελε να κοιμηθεί αγκαλιά με νυχτερίδες, ή μήπως η φυλακή δεν συνδέεται με τις διακοπές; Ποιος θα ήθελε να κάνει τις διακοπές του σε μια φυλακή; 

Η φυλακή Bodmin με ένα έργο εκατομμυρίων λιρών πρόκειται να μετατραπεί σε ένα ξενοδοχείο με 63 μόλις δωμάτια.

Η φυλακή Bodmin βρίσκεται στην Κορνουάλη, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από μοναδικά αρχιτεκτονικά οικοδομήματα, κάστρα και πύργους που έχουν μετατραπεί ήδη σε ξενοδοχεία και ξενώνες. Τώρα, λοιπόν, και η εγκαταλελειμμένη αυτή φυλακή του 18ου αιώνα θα αλλάξει πρόσωπο και λειτουργία, και υπόσχεται όχι μόνο εξαιρετική διαμονή, αλλά και να αποτελέσει και μοναδικό αξιοθέατο.

Μέσω του έργου, η φυλακή αυτή δεν θα προσφέρει κελιά, αλλά 63 μοναδικά δωμάτια, στα οποία οι επισκέπτες θα μπορέσουν να κοιμηθούν με τις πιο σύγχρονες ανέσεις.

Η φυλακή Bodmin σχεδιάστηκε από τον Βρετανό μηχανικό John Call και χτίστηκε το 1779, ενώ υπήρξε χώρος φυλάκισης και εκτέλεσης για 150 χρόνια περίπου, μέχρι το 1927. Τώρα στα χέρια του αρχιτεκτονικού γραφείου Twelve Architects φιλοδοξεί να αποκτήσει φήμη και ως ξενοδοχείο.

Λόγω του παρελθόντος και των πρακτικών, που υιοθετούνταν κατά τη λειτουργία της φυλακής, είχε τη φήμη του στοιχειωμένου τόπου, για πάρα πολλά χρόνια. Αν και τα φαντάσματα, όπως ανέφεραν και οι αρχιτέκτονες, δεν ενόχλησαν καθόλου, το μόνο πρόβλημα, που υπάρχει, είναι οι νυχτερίδες. Στη φυλακή κατοικούν εδώ και πολλά χρόνια 9 είδη νυχτερίδων, και χρησιμοποιούν το κτίριο ως περιοχή ζευγαρώματος. Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει το 2019, αλλά οι οικολόγοι προσπαθούν να εμποδίσουν την δημιουργία του ξενοδοχείου, ώστε να διασώσουν τις νυχτερίδες και να μην διαταραχθεί το οικοσύστημά τους.

Δείτε ακόμη:

Φυλακή του 19ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε μοντέρνο ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο που -αντί για δωμάτια- έχει κελιά φυλακής

Με λίγη φαντασία η φυλακή γίνεται… ξενοδοχείο

ΠΗΓΗ: