ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η παγκόσμια βιομηχανία ιατρικού τουρισμού θα σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, καθώς σύμφωνα με τον Medical Tourism Index (Δείκτης Ιατρικού Τουρισμού), που δημοσίευσαν πριν λίγες μέρες η VISA και η Oxford Economics, ο ιατρικός τουρισμός προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση έως και 25% κατά την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το δείκτη, η αξία του τομέα έχει φτάσει τα 439 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να εκτοξευτεί στα 3.000 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025. Αυτό οφείλεται στο ότι το 3-4% του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται να ταξιδέψει διεθνώς για ιατρικές θεραπείες την επόμενη δεκαετία.

Ένας από τους κύριους λόγους για την έκρηξη του ιατρικού τουρισμού θα είναι η γήρανση του πληθυσμού, ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα το 13% των διεθνών ταξιδιών -από το 2025- να γίνει από μεγαλύτερους ταξιδιώτες. Άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας, είναι η βελτίωση στις υποδομές μεταφορών.

Ο δείκτης παρουσιάζει τους 41 κορυφαίους προορισμούς για όσους αναζητούν προσιτές αλλά και υψηλής ποιότητας παροχές ιατρικού τουρισμού. Στο πινακάκι παρουσιάζονται οι 5 κορυφαίοι παγκόσμιοι προορισμοί με την βαθμολογία τους:

Untitled-1