Η Covid-19 δημιούργησε την ανάγκη για διαφορετικές ξενοδοχειακές εμπειρίες. Με βάση τη νέα κανονικότητα, ο ορισμός της φιλοξενίας έχει αποκτήσει ένα νέο νόημα, αυτό της άνεσης, της ασφάλειας και της απόδρασης.

Η νέα εποχή του κωρονοϊού έχει αλλάξει τα ταξίδια και ιδιαίτερα το χώρο της φιλοξενίας. Το ξενοδοχείο design αναζητά συνδυασμένες λύσεις σχεδιασμού, ωστόσο είναι σημαντικό οι σχεδιαστές να βρουν τρόπους να πληρούν τα νέα πρότυπα υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και να καλύπτονται οι ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Αυτό απαιτεί δημιουργική σκέψη για το πώς η “διάταξη” και η “επιφάνεια” μπορούν να συνεργαστούν, για μια βέλτιστη εμπειρία επισκέπτη, που να διατηρεί τη φιλοξενία πραγματικά “φιλόξενη”. Είτε πρόκειται για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο 30 δωματίων, είτε για μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα 300 δωματίων, η σχεδίαση των εσωτερικών χώρων -ιδίως στη εποχή του κορωνοϊού- αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για ένα σχεδιαστή!

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πολλοί επισκέπτες δεν αναζητούν απλώς ένα μέρος για να κοιμηθούν, αλλά μια συναρπαστική εμπειρία ξενοδοχείου.

Πάνω σε αυτήν την ανάγκη έρχεται να πατήσει η ιδιαιτερότητα και η μοναδικότητα θεματικών σουιτών και ξενοδοχείων.
Για παράδειγμα, υπάρχουν ξενοδοχεία που προσφέρουν θεματικά δωμάτια που περιλαμβάνουν σαφάρι ζούγκλας, κινηματογράφο, στοιχειωμένα κάστρα, δεντρόσπιτα και πολλά άλλα ευφάνταστα.

Επιπλέον, πολλά ξενοδοχεία λειτουργούν και ως gallery και μουσεία τέχνης, που αφορούν όλα τα είδη τέχνης, από ζωγραφική έως μουσική.

Οι ιδέες είναι απίστευτα πολλές, και κάθε ξενοδόχος μπορεί να επιλέξει εκείνη που ταιριάζει καλύτερα με βάση την περιοχή στην οποία βρίσκεται, τις ανάγκες των επισκεπτών αλλά και τον τύπο επισκέπτη, που θέλει να προσεγγίσει.

 

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022, Τεύχος No.30
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2022