Με την άφιξη του καλοκαιριού, μια εποχή που για πολλούς σημαίνει διακοπές, το πολυτελές ταξιδιωτικό δίκτυο Virtuoso αποκαλύπτει ότι οι οικογένειες ταξιδεύουν στον κόσμο με στόχο την αναζήτηση μοναδικών εμπειριών, που λειτουργούν σαν συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στα μέλη τους και δημιουργούν ξεχωριστές αναμνήσεις.

Η 2018 Virtuoso Luxe Report, μελέτησε τους συνεργαζόμενους ταξιδιωτικούς συμβούλους και πράκτορες για να ανακαλύψει ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί και ποιες εξελίξεις επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες ταξιδεύουν για ακόμη μια χρονιά.

Τα ταξίδια με άτομα διαφορετικών γενιών συνεχίζουν να αποτελούν κορυφαία τάση, σύμφωνα με το report, ενώ τα οικογενειακά ταξίδια πλησιάζουν στην κορυφή. Ακόμη, φαίνεται ότι οι κοινές εμπειρίες με την οικογένεια, αναδεικνύεται ως τάση, αφού είναι μια από τις εμπειρίες που κανείς πρέπει να αποκτήσει μέσα στο 2018.

Η Generation Z αρχίζει να κυριαρχεί.

Η Gen Z, αποτελούμενη από νέους ανθρώπους, και συγκεκριμένα από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 ως τα μέσα του 2010, είναι η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ, με περισσότερο από το 1/4 του πληθυσμού. Μάλιστα, φαίνεται η γενιά αυτή να έχει αγοραστική ισχύ 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που επηρεάζει τις οικογενειακές δαπάνες. Η αναφορά, λοιπόν, ανέδειξε ότι, αν και ηλικιακά αυτή η ομάδα είναι μικρή, έχει, ωστόσο, μεγάλη επιρροή στις αποφάσεις οικογενειακών ταξιδιών.

5 τρόποι επιρροής της Gen Z στα οικογενειακά ταξίδια:

  1. αγάπη για εναλλακτικές δραστηριότητες.
  2. συμμετοχή σε προγραμματισμένα ταξίδια και ταξίδια με group.
  3. επιρροή από κριτικές (από στόμα σε στόμα, κοινωνικά μέσα κλπ).
  4. αναζήτηση ασυνήθιστων προορισμών.
  5. αναζήτηση προορισμών με στόχο την δημοσίευση στα social media.

Αναλυτικά, τα άτομα αυτής της γενιάς αναζητούν αυθεντικές, μοναδικές εμπειρίες και περιπέτειες που μπορούν να ζήσουν σε συγκεκριμένους μόνο προορισμούς. Ως ψηφιακοί χρήστες, οι ενέργειές τους και οι αποφάσεις τους επηρεάζονται από τους συνομηλίκους στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και από τη μόδα δημοσίευσης μοναδικών φωτογραφιών στα social media.

Οι οικογένειες, πλέον, αναζητούν παραθαλάσσια θέρετρα με πολλές δραστηριότητες για να κρατήσουν τα μέλη της οικογένειας πλήρως απασχολημένα. Το ταξίδι περιπέτειας, φαίνεται να είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή, τόσο για τις οικογένειες όσο και για τους ταξιδιώτες εν γένει. Έτσι, λοιπόν, σε μια καθημερινότητα με δύσκολο πρόγραμμα και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για την οικογένεια, τα ταξίδια αυτά φαίνονται ως η καλύτερη λύση για την ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών, αφού εκτός των άλλων θεωρούνται ως πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η Virtuoso Luxe Report βρήκε ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τις οικογένειες, και όχι μόνο, προορισμοί είναι η Ιταλία, Μεξικό, Ορλάντο, Χαβάη, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δ., Νότια Αφρική, Αγγλία, Καναδάς, Γαλλία. Αυτοί οι προορισμοί είναι οι πιο κλασικοί, ενώ αναδείχθηκαν και οι δημοφιλέστεροι εναλλακτικοί προορισμοί που είναι: Ισλανδία, Νησιά Γκαλαπάγκος, Κούβα, Ανταρκτική, Μποτσουάνα- Μογγολία, Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Ρουάντα και Κροατία.