Στο Μαϊάμι βρίσκεται η Villa Casa Casuarina, η οποία είναι γνωστή και ως η βίλα του Versace.

Η Casa Casuarina χτίστηκε το 1930 από τον Αλντεν Φρίμαν, που είχε μια τεράστια περιουσία, που του επέτρεψε να χτίσει την έπαυλη, με κύρια έμπνευση το ιστορικό Alcazar De Colon στο Σάντο Ντομίνικο της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Πολλές από τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του σπιτιού, όπως τα βασικά ασβεστολιθικά δάπεδα, οι κολώνες στην αυλή και τα διακοσμητικά μενταγιόν διάσημων προσωπικοτήτων, όπως της Κλεοπάτρα και του Γκάντι, χρονολογούνται από την εποχή του Φρίμαν, ο οποίος πέθανε το 1937. Μέχρι τα τέλη του 1980 το σπίτι είχε ρημάξει, ώσπου ο Versace -το 1992 – αγόρασε την Casa Casuarina και ξόδεψε περίπου 32 εκατ. δολάρια -μέσα σε τρία χρόνια-, για να την ανακαινίσει.

Μετά το θάνατο του Gianni Versace, ο οποίος μάλιστα δολοφονήθηκε στα σκαλιά αυτής της έπαυλης, το σπίτι άλλαξε ιδιοκτησία αρκετές φορές, μέχρι που σήμερα -20 χρόνια μετά- έγινε ξενοδοχείο, διατηρώντας το μοναδικό στιλ του σχεδιαστή.

Σήμερα, στη Casa Casuarina οι πελάτες μπορούν να κοιμηθούν στην κρεβατοκάμαρα του Versace ή της αδελφής του, Donatella, για 1.000 δολάρια τη βραδιά, ενώ μπορούν να απολαύσουν το δείπνο ή το ποτό τους, εκεί που ήταν κάποτε η κουζίνα του Versace.

Ωστόσο, οι επισκέπτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ή να χρησιμοποιήσουν την περίφημη χρυσή τουαλέτα των 10.000 δολαρίων του Versace, που ήταν κατασκευασμένη από μάρμαρο και επενδεδυμένη με χρυσό 24 καρατίων, καθώς δημοπρατήθηκε μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα από την Donatella.

Σήμερα, η Casa Casuarina διαθέτει 10 σουίτες, ένα εστιατόριο και μπαρ, και έναν εντυπωσιακό κήπο με ψηφιδωτά, που απεικονίζουν εικόνες της ελληνικής μυθολογίας, όπως είναι και η Μέδουσα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του οίκου Versace.

Πληθωρικά διακοσμημένοι τοίχοι και πλούσια υφάσματα -που φέρουν την υπογραφή του διάσημου Ιταλού μόδιστρου- ντύνουν τους χώρους του ξενοδοχείου και το αποτέλεσμα είναι μεγαλοπρεπές.

 

ΠΗΓΗ: