Μία παρέα φίλων ανοίγει το Michelberger Hotel στο Ανατολικό Βερολίνο, μετατρέποντας με δημιουργικό τρόπο -ένα πρώην εργοστάσιο- σε ξενοδοχείο 119 δωματίων.

“Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο δημιουργικό, ειλικρινή, ανάλαφρο και οικονομικό”, αναφέρει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Tom Michelberger.

Ο Βερολινέζος σχεδιαστής Werner Aisslinger ανέλαβε να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο στο οποίο ο επισκέπτης θα αισθάνεται σαν να μένει σε ένα σπίτι φίλων.

Τα αντικείμενα στο Michelberger Hotel χρησιμοποιούνται εντελώς διαφορετικά από την αρχική τους χρήση, προσδίδοντας φαντασία και πρωτοτυπία στο χώρο. Στόχος δεν είναι η τελειότητα αλλά η δημιουργία προσωπικών εμπειριών με το επισκέπτη.

Ας δούμε κάποια από τα do-it-yourself στοιχεία στο design του ξενοδοχείου…

1. Φωτιστικά από περιοδικά

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι μεγάλου μεγέθους λάμπες στο λόμπυ, που είναι φτιαγμένες από σελίδες τουριστικών οδηγών της Γερμανίας της δεκαετίας του 60’.

2. Φωτιστικά από εφημερίδες

Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα κολλάζ ανακυκλωμένων αντικειμένων. Εδώ οι εφημερίδες και τα περιοδικά επαναχρησιμοποιούνται και συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι σκιών και αντανακλάσεων.

3. Τοίχοι από Βιβλία

Με κυρίαρχο χρώμα το λευκό και βασικό υλικό το ξύλο, οι εσωτερικοί χώροι αποπνέουν φρεσκάδα. Οι τοίχοι έχουν φτιαχτεί με μία ιδιαίτερη “ταπετσαρία” από βιβλία, που δίνει τολμηρές χρωματικές πινελιές στο χώρο και φέρνει ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

4. Διακόσμηση με Βαλίτσες

Ξενοδοχείο θα πει ταξίδι, δηλαδή νέες εμπειρίες, εικόνες και γεύσεις και το καλύτερο σύμβολο ενός ταξιδιού είναι μία βαλίτσα, που πριν το ταξίδι είναι γεμάτη όνειρα, ενώ μετά το ταξίδι, γεμάτη αναμνήσεις, που θα μείνουν για πάντα.

Η do-it-yourself φιλοσοφία του ξενοδοχείου απαντάται και στην παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς ακόμη και οι ετικέτες των μπουκαλιών του αφρόλουτρου είναι γραμμένες στο χέρι!

ΠΗΓΗ: