Η βίλα του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών στον κόσμο, Pablo Escobar, στη πόλη Tulum του Mexico, ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό boutique ξενοδοχείο.

Η βίλα εγκαταλείφθηκε όταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ πέθανε, το 1993. Την ανακάλυψαν το 2003 και την επέστρεψαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, και κάποια χρόνια αργότερα την αγόρασε ο Lio Malca.

Ο Lio Malca είναι ένας πολύ γνωστός έμπορος έργων τέχνης, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που αγοράζει και πουλά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως αυτά του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά και του Kaws.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έβαλε την τέχνη στο επικεντρο του design. Έτσι το ξενοδοχείο διαθέτει μία εκπληκτική συλλογή έργων τέχνης διάσημων καλλιτεχνών, όπως έργα του Brian Donnelly (γνωστού και ως KAWS), αλλά και έργα από την προσωπική συλλογή του Malca.

Το Casa Malca αποτελείται από 24 δωμάτια και συνδυάζει την αισθητική της Καραϊβικής με την pop art κουλτούρα, μέσα από τους ξύλινους τοίχους και τα γραμμικά μοτίβα, που αποτυπώνονται σε αυτούς.

Το πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει επίσης 3 πισίνες.

ΠΗΓΗ: