Σύμφωνα με τον marketing manager της Digital Visitor, Nick Livermore, το 2016 θα είναι η χρονιά που η εικονική πραγματικότητα θα βγει από τη σκιά και θα αλλάξει τα δεδομένα στο τουριστικό marketing.

Top-5-Ways-Virtual-Reality-can-Revolutionize-the-Travel-Space
Photo: Credencys Solutions Inc.

Έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για την υλοποίηση βίντεο 360 μοιρών, με την Oculus Rift (ιδιοκτησία του Facebook) και το YouTube να ανακοινώνουν την άμεση υποστήριξη για βίντεο 360 μοιρών. Ορισμένες βιομηχανίες ήδη διερευνούν τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Lexus, που προσφέρει στους δυνητικούς πελάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το Lexus NX μέσω της Oculus Rift και την Red Bull, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία στις αεροπορικές επιδείξεις, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους φαν των πτήσεων να ζήσουν την εμπειρία, σαν να κάθονται οι ίδιοι στο πιλοτήριο ενός αεροσκάφους.

Ωστόσο, η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία υπήρξε σχετικά αργή.

Παραδοσιακά, η προβολή ενός προορισμού, έχει επιτευχθεί μέσω εικόνων και αφηγήσεων, ωστόσο αυτά δεν αρκούν σήμερα για να μεταδώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία, όπως αυτή που προσφέρει η εικονική πραγματικότητα.

Η δυναμική της Εικονικής Πραγματικότητας στην ταξιδιωτική και τουριστική αγορά είναι τεράστια. Αρκεί να σκεφτούμε, πώς ο χρήστης μπορεί να ταξιδέψει σε οποιοδήποτε χώρα, πόλη ή νησί του κόσμου, ενώ βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού του!

Για παράδειγμα,η Qantas έχει δημιουργήσει μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας για την προβολή διαφόρων προορισμών της Αυστραλίας, με τη χρήση βίντεο 360˚. Το συγκεκριμένο βίντεο μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στο λιμάνι του Sydney σαν να είμαστε εκεί. Απλά τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από το βίντεο, κάντε κλικ και σύρετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση θέλετε. Καλό ταξίδι!