Το να πραγματοποιήσει κανείς κάποιο ταξίδι είναι αδιαμφισβήτητα μια μοναδική εμπειρία, που πολλές φορές όμως, κουράζει αρκετά, και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος ύπνος παραπάνω. Τι γίνεται όμως, αν εσύ σαν άνθρωπος έχεις συχνά Αϋπνία, και δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε στις διακοπές σου;

Πολλοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν διαταραχές του ύπνου, άλλοι μικρότερης διάρκειας, μερικών νυχτών, και άλλοι μεγαλύτερης, εβδομάδων, μηνών ακόμα και χρόνων. Κάθε είδους, λοιπόν, αϋπνίας μπορεί να θεραπευθεί και σε αυτό έχουν αρχίσει να στοχεύουν πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Μπορεί, άραγε,η διαμονή σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο να θεραπεύσει τις αϋπνίες; Και πώς διαφέρει από τα κλασικά ξενοδοχεία;

Σε μια εποχή που κατακλύζεται από ηλεκτρονικές οθόνες, που είναι και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που προκαλούν αϋπνία μεταξύ άλλων, υπάρχουν ξενοδοχεία που σου εύχονται όνειρα γλυκά με το που μπεις στον χώρο, χωρίς ίχνος ειρωνείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Sandpearl Resort στη Φλόριντα.

Τι προσφέρει; Θεραπεία ύπνου. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε κρεβάτια που ανυψώνουν το σώμα του επισκέπτη, ώστε να νιώθει ότι δεν υπάρχει ίχνος βαρύτητας. Επειδή, όπως τα παιδιά, όλοι άνθρωποι τείνουν να ξυπνούν μόλις ο θεραπευτής σταματήσει να τους αγγίζει, ο τελευταίος δεν σταματάει καθόλου να ασχολείται με τον επισκέπτη. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με λίγα λόγια, πραγματοποιείται και εκτελείται πιστά ένα τελετουργικό ηρεμίας και χαλάρωσης που υπόσχεται, μέσω της αρωματοθεραπείας και του μασάζ στα σημεία του σώματος, που σχετίζονται με τον ύπνο, να κάνει την αϋπνία παρελθόν.

Φυσικά δεν είναι το μόνο ξενοδοχείο που έχει αυτόν τον στόχο. Μια ακόμα εναλλακτική πρόταση για εκείνους που δεν αντέχουν άλλο, να χάνουν τον ύπνο τους τα βράδια είναι το Miami WPH στη Φλόριντα.

Τι κάνει αυτό το ξενοδοχείο μοναδικό και φυσικά εχθρό για την Αϋπνία; Προσφέρει “το πιο βαρετό βιβλίο του κόσμου που έχετε διαβάσει ποτέ”. Και αυτός ακριβώς είναι και ο τίτλος του συγκεκριμένου βιβλίου. Το ξενοδοχείο, λοιπόν, προσφέρει ένα υπέροχο δείπνο, και μόλις αυτό ολοκληρωθεί, ο επισκέπτης πάει στο δωμάτιο του, όπου θα βρει χάπια μελατονίνης, ένα μπουκάλι νερό και το συγκεκριμένο βιβλίο, που εγγυάται ότι ο ύπνος θα έρθει στιγμιαία, χωρίς κανείς να το καταλάβει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Ryokan στο Kayotei της Ιαπωνίας.

Αν και στην αρχική του μορφή ήταν ένα απλό και κλασικό ξενοδοχείο, πλέον αποτελεί ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, που διαχέεται από την Ιαπωνική κουλτούρα, και φυσικά μάχεται με όλα τα μέσα την αϋπνία των επισκεπτών του. Ένας από τους πολλούς τρόπους, που προσφέρουν, είναι και το ιδιωτικό υδρομασάζ, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βυθιστεί στο νερό, να απολαύσει την απόλυτη σιωπή, να αποβάλει το άγχος και να αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.

Τα παραπάνω ξενοδοχεία δεν είναι τα μόνα που έρχονται να αντιμετωπίσουν αυτήν την μάστιγα που λέγεται Αϋπνία. Υπάρχουν πολλά ακόμη, που μάλιστα υπόσχονται ακόμα και επιστροφή χρημάτων, αν δεν ικανοποιηθείς και δεν κερδίσεις αυτό που υπόσχονται: “έναν ήσυχο και εύκολο ύπνο”.

ΠΗΓΗ: