• Η Λισαβόνα είναι η καθαρότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με μέση βαθμολογία καθαριότητας ξενοδοχείου 4,79 αστέρων στα 5
  • Η Πράγα και το Ζάγκρεμπ κατατάσσονται στους τρεις πρώτους με μέση βαθμολογία 4,74 αστέρια
  • Η Ρώμη, το Παρίσι και το Βερολίνο είναι από τις δέκα πρωτεύουσες με τις υψηλότερες βαθμολογίες καθαριότητας
  • Το Ζάγκρεμπ είναι η καθαρότερη πρωτεύουσα για τους χρήστες της Airbnb και της Booking.com, ενώ το Παρίσι είναι το πρώτο στο TripAdvisor
  • Η Κοπεγχάγη καταλαμβάνει την 20η θέση, με μέση βαθμολογία καθαριότητας 4,43 αστέρων

Καθώς τμήματα του κόσμου εξέρχονται αργά από τους περιορισμούς ταξιδιού COVID-19, οι άνθρωποι παντού είναι ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές να ταξιδέψουν ξανά. Αλλά με την υγιεινή των ταξιδιών πιο σημαντική από ποτέ, όλοι θέλουμε να μείνουμε ασφαλείς απολαμβάνοντας τα ταξίδια μας. Έχοντας αυτό κατά νου, ειδικοί στο End-of-Tenancy-London.co.uk ξεκίνησαν να βρουν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τα καθαρότερα καταλύματα για να μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε την επόμενη απόδραση!

Χρησιμοποιώντας τις Airbnb, Booking.com και Tripadvisor, το End-of-Tenancy-London.co.uk υπολόγισε τη μέση βαθμολογία καθαριότητας των καταλυμάτων σε δημοφιλείς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να αποκαλύψει τους καθαρότερους προορισμούς στην Ευρώπη.

Πού είναι οι τρεις πιο καθαρές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;

Η Λισαβόνα έρχεται στην πρώτη θέση ως η καθαρότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με κατά μέσο όρο 4,79 αστέρια. Μεταξύ των τριών ιστότοπων που αναλύθηκαν, η Airbnb στη Λισαβόνα είχε τις υψηλότερες βαθμολογίες (4,89), ενώ το TripAdvisor ακολουθεί πολύ πίσω (4,87 αστέρια).

Σε κοινή θέση είναι η Πράγα και το Ζάγκρεμπ, και οι δύο με μέση βαθμολογία καθαριότητας 4,74 αστέρια στα πέντε. Το Ζάγκρεμπ παίρνει επίσης το στέμμα ως καθαρότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε δύο από τους τρεις ιστότοπους που αναλύθηκαν. κερδίζοντας 4,93 αστέρια στο Airbnb και 4,67 αστέρια στο Booking.com.

Ακολουθώντας, στην τρίτη θέση είναι η Ρώμη και η Βιέννη, και οι δύο ισοπαλία με μέση βαθμολογία 4,73 αστέρια στα 5.

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, κερδίζει την τέταρτη θέση με βαθμολογία καθαρότητας 4,71 αστέρων.

Τέλος, στους 5 πρώτους κατατάσσονται και η Βαρσοβία και το Παρίσι με συνολική βαθμολογία καθαρότητας 4,70 αστέρων. Η ρομαντική πρωτεύουσα του Παρισιού έχει βαθμολογηθεί ως η πιο υγιεινή διαμονή από τους χρήστες του TripAdvisor (4,88 αστέρια) παρά τη φήμη της ως βρώμικη.

Το Βερολίνο καταλαμβάνει τη δέκατη θέση μαζί με την Αθήνα και τη Βουδαπέστη με συνολική βαθμολογία 4,68 αστέρων. Οι επισκέπτες της Airbnb ήταν οι πιο ικανοποιημένοι με την καθαριότητα της διαμονής τους, βαθμολογώντας τη ζωντανή πρωτεύουσα με 4,84 αστέρια, ακολουθούμενα από το TripAdvisor (4,76 αστέρια) και το Booking.com (4,44 αστέρια)