Ταξίδια πολλαπλών προορισμών, πολυτελή urban spas, υψηλή τέχνη, μια νέα γενιά επαναπροσδιορισμένων ξενοδοχείων… Το Telegraph. co.uk εξετάζει τι θα καθορίσει τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

CREDIT: JOHN BELLENIS PHOTOGRAPHY

Τα ξενοδοχεία διευκολύνουν την απρόσκοπτη διαμονή στους προορισμούς, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εξερευνήσουν ενώ παραμένουν εντός των ορίων πολυτέλειας. Ο συνδυασμός της πολυτέλειας με γενικότερες ανθρώπινες αξίες είναι το κλειδί για το 2020. Η φιλανθρωπία και η προστασία του περιβάλλοντος είναι μερικές από αυτές τις αξίες. Το design πρέπει να ενσωματώνεται πλήρως και με αυτές τις αξίες και με το περιβάλλον του ξενοδοχείου, ώστε ο επισκέπτης να νιώθει εναρμονισμένα κατά το ταξίδι του. Κανέναν πλέον δεν τον ενδιαφέρει μόνο το εύκολο και γρήγορα check in και check out. Η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από αυτό και σίγουρα σχετίζεται με την ύπαρξη ενός πολύ συγκεκριμένου concept.

Τα αστικά ιαματικά λουτρά- ή πιο απλά τα urban spas- βρίσκονται στην κορυφή των ξενοδοχειακών τάσεων, με το γαλήνιο περιβάλλον να έρχεται σε αντιπαραβολή με την buzz κουλτούρα. Χρειάζεται ο επισκέπτης να μπορεί να απολαύσει θεραπείες και κάθε είδους χαλάρωση σε ένα ξενοδοχείο χωρίς να θυσιάσει το στυλ του, την αισθητική του. Κι αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται με την μεταφορά κλασικών στοιχείων στο σύγχρονο αστικό τοπίο.

Την τελευταία δεκαετία, τα προσιτά ξενοδοχεία και hostels άλλαξαν, τόσο τα ίδια, όσο και την γενικότερη αντίληψη των ταξιδιωτών για τον κλάδο της φιλοξενίας, ιδιαίτερα ενόψει της ανόδου της Airbnb. Πλέον, δεν αρκεί μια καλή τιμή διανυκτέρευσης. Υπάρχει η ανάγκη τα ξενοδοχεία, κάθε budjet, να δίνουν της δυνατότητες κοινωνικοποίησης που προσφέρουν τα hostel, για παράδειγμα. Η κοινωνικοποίηση με τους αγνώστους στα ταξίδια φαίνεται να είναι η πιο γρήγορα ανερχόμενη τάση της επόμενης δεκαετίας που θα επηρεάσει τόσο το ξενοδοχειακό design όσο και τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται.

Μια ακόμη ανερχόμενη τάση που θα επηρεάσει πολύ την εικόνα των ξενοδοχείων είναι η θέση της τέχνης σε αυτά. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα έργα τέχνης σε ένα ξενοδοχείο, όσο ακριβώς και για την αρχιτεκτονική του και το interior design. Συγκεκριμένα, φαίνεται πώς τα ξενοδοχεία, όλο και περισσότερο, φαίνεται να ενσωματώνουν αυτήν την τάση, δημιουργώντας έτσι χώρους μόνιμων ή προσωρινών εκθέσεων, gallery ακόμα και μικρά μουσεία.

ΠΗΓΗ: