Το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά παγκοσμίως, ωστόσο υπήρξαν μερικές κορυφαίες τάσεις φαγητού.

Παρακάτω θα δείτε τις τάσεις που έφεραν επανάσταση σε ό, τι υπάρχει στα πιάτα μας το 2020, σύμφωνα με το theforkmanager.com.

Οι πελάτες σας γίνονται όλο και πιο ευαίσθητοι στην ιδέα της ευεξίας που σχετίζεται με αυτό που τρώμε. Πάνω από 65.000 δημοσιεύσεις Instagram περιλαμβάνουν ήδη το hashtag #mindfood, συχνά παράλληλα με το #powerofpositivity.

Η τάση του #MindFood

Η τάση #mindfood υπογραμμίζει τον συναισθηματικό ρόλο που παίζει το φαγητό στην καθημερινή μας ζωή. Οι άνθρωποι τώρα για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η διατροφή πέρα ​​από τις καθαρά λειτουργικές πτυχές και τις συνέργειες που υπάρχουν ανάμεσα στο τρέχον πλαίσιο του νου και τα τρόφιμα που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό.

Τα εστιατόρια αρχίζουν να επηρεάζουν τη διάθεση των πελατών τους στα πιάτα τους πιο συχνά, προκειμένου να προσφέρουν πιάτα που ανταποκρίνονται στις συναισθηματικές τους ανάγκες ανά πάσα στιγμή, πολύ πέρα ​​από τις επιλογές αποτοξίνωσης.

Οι καταναλωτές οδηγούν μια πραγματική αλλαγή στον κλάδο των εστιατορίων, ζητώντας να είναι πιο βιώσιμη, πιο ηθική, σύγχρονη και θετική. Η κοινωνική ευθύνη και η συμμετοχή της κοινότητας βρίσκονται στο επίκεντρο των τρεχουσών προτεραιοτήτων.

Η τάση της βιώσιμης διατροφής

Σε απάντηση σε μια γραμμική οικονομία που πλήττεται από τα απόβλητα, τη ρύπανση και την εκτεταμένη περιβαλλοντική ζημία, οι ηθικές προσεγγίσεις στο μαγείρεμα και στα τρόφιμα γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Αντιμέτωποι με καταναλωτές με μεγάλη κοινωνική συνείδηση, οι σεφ ανοίγουν τώρα τις κουζίνες τους και είναι διαφανείς σχετικά με την προέλευση των προϊόντων τους. Το νέο μότο είναι “Μειώστε, ανακυκλώστε, επαναχρησιμοποιήστε”.

Όσον αφορά το φαγητό, οι τάσεις δεν σχετίζονται μόνο με την ηθική και την ευεξία. Η σκηνή της εστίασης το 2020 είναι έτοιμη να ανακαλύψει τον εαυτό της δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ γαστρονομικής δημιουργικότητας, τέχνης, αισθητικής και μόδας.

Η τάση ψυχαγωγίας των τροφίμων

Καλώς ήλθατε στην μετά το foodporn εποχή. Για να εκπλήξετε τους επισκέπτες σε έναν υπερ-instagrammable κόσμο, οι γαστρονομικές εμπειρίες ωθούν τον αισθητηριακό κόσμο στην εικονική πραγματικότητα και ASMR.

Η γευστική εμπειρία ξυπνά όλες τις αισθήσεις μας σε ένα υπέροχο, σχεδόν οργασμικό, ταξίδι ανακάλυψης, από το φαγητό στο πιάτο μέχρι το ίδιο το εστιατόριο!