Μια ήδη πολύ αγαπημένη απόχρωση, που χρησιμοποιείται από τη μόδα μέχρι την εσωτερική διακόσμηση, επιστρέφει στο επίκεντρο του 2023 και είναι το χρώμα της λεβάντας.

Σύμφωνα με το διεθνές πρόγραμμα πρόβλεψης τάσεων WGSN, φαίνεται ότι το Digital Lavender θα είναι το χρώμα της χρονιάς. Μια πιο προσεκτική ματιά στην απόχρωση αποκαλύπτει πώς δημιουργεί μια σειρά από διαθέσεις. Το Digital Lavender είναι η νέα χρωματική έμπνευση και εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στα ψηφιακά μέσα αυτή τη στιγμή.

Η αυξανόμενη διαδικτυακή του παρουσία υποδηλώνει ότι το Digital Lavender θα κάνει σύντομα το άλμα στον πραγματικό κόσμο, όπου είναι πιθανό να επηρεάσει τις τάσεις επίπλωσης και εσωτερικού χώρου. Η ανοιχτόχρωμη απόχρωση του μοβ αυτού χρώματος εκφράζει δύο σειρές συναισθημάτων και τα φέρνει σε αρμονία μεταξύ τους: ευθυμία και ηρεμία. Με την οπτική επικοινωνία δύο πολύ αντίθετων συναισθημάτων, το Digital Lavender απευθύνεται τόσο στους ειδικούς του σχεδιασμού όσο και στους καταναλωτές. Προσδίδει μια χαρούμενη διάθεση και ταυτόχρονα δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα διαβίωσης, μια τέλεια ισορροπία για κάθε χώρο ενός ξενοδοχείου.

Το καλύτερο είναι ότι τα ήρεμα χρώματα, όπως το Digital Lavender, μπορούν να συνδυαστούν με άλλες αποχρώσεις για εξαιρετικό αποτέλεσμα. Συνδυάζει τη δροσιά του μπλε με την απαλότητα του ροζ και αυτά τα δύο χρώματα μαζί δημιουργούν αυτό που ξέρουμε ως μωβ λεβάντας. Μερικές από τις δημοφιλείς αποχρώσεις λεβάντας με κόκκινες ή ροζ νότες είναι οι: Pink Lavender, Crayola, Medium Lavender Magenta ή Plum, English Lavender και Twilight Lavender και πολλά ακόμα.

Η συγκεκριμένη χρωματική τάση μπορεί να υιοθετηθεί σε ποικίλους χώρους και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, σε μια ξενοδοχειακή μονάδα, το χρώμα αυτό είναι ιδανικό για χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνται τα παιδιά. Η μωβ διακόσμηση είναι μια καλή ιδέα ώστε οι “παιδικοί” χώροι να είναι πιο ζεστοί και χαρούμενοι. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μοβ θεωρείται ουδέτερο χρώμα ανάμεσα στα φύλα των παιδιών, γεγονός που το καθιστά ιδανικό. Αντίστοιχα, το χρώμα της λεβάντας είναι ιδανικό για χώρους σαλονιού, λόμπι, εστιατόριο, καθώς προσφέρει στο χώρο την ηρεμία και τη χαλάρωση που αποζητά κάθε επισκέπτης, δίνοντας ταυτόχρονα ζεστασιά και κομψότητα.

Χρώματα που ταιριάζουν με το digital lavender

Αν αναρωτιέστε ποια χρώματα συμπληρώνουν την συγκεκριμένη απόχρωση υπάρχουν πολλές επιλογές. Η λεβάντα ταιριάζει πολύ με ασημί χαρακτηριστικά, και μερικές γκρι αποχρώσεις. Το μαύρο, το κίτρινο, το χάλκινο και το ροζ είναι μόλις μερικά από εκείνα τα χρώματα που δημιουργούν μοναδικές συνθέσεις με το χρώμα της λεβάντας και προσφέρουν, ξεχωριστά, μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Ο χρωματικός συνδυασμός λεβάντας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από όμορφες αποχρώσεις και οι ξενοδόχοι το επιλέγουν συχνά για τοίχους (ειδικά στα δωμάτια των ξενοδοχείων), έπιπλα ή τουλάχιστον μικρή διακόσμηση όπως ένας απλός πίνακας λεβάντας ή ένας ανοιχτού μωβ πίνακας σε έναν τοίχο, μαξιλάρια ή παπλώματα, και άλλα.


Ξενοδοχειακές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2023
από το Περιοδικό Hotel Design Φθινόπωρο – Χειμώνας  2022 / 2023, Τεύχος No.31
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-autumn-winter-2022-2023