Το πρότυπο πιστοποίησης «Hikers’ Friendly» και ο Όμιλος TrekkingHellas ξεκινούν τη συνεργασία τους με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί η εμπειρία του πεζοπόρου, μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών που του παρέχονται σε κάθε προορισμό. Γιατί η πεζοπορική εμπειρία ξεκινά με τη σωστή φιλοξενία.

Ο Όμιλος TrekkingHellas αποτελεί τον πρώτο «Hikers’ FriendlyAmbassador». Αφουγκραζόμενος τις νέες τουριστικές τάσεις αλλά και τις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπόρου για εξειδικευμένες υπηρεσίες διαμονής, ο Όμιλος TrekkingHellas στηρίζει, μέσα από το «Hikers’ FriendlyAmbassador», την ευημερία και προώθηση των πεζοπορικών δραστηριοτήτων και των πεζοπόρων σε έναν προορισμό, καθώς και στη γενικότερη ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού.

Αρχικά, τa «Hikers’ FriendlyHotels», τα πιστοποιημένα καταλύματα με εξειδικευμένες πεζοπορικές δραστηριότητες και παροχές, θα μπορούν να ενταχθούν στα νέα προγράμματα του Ομίλου TrekkingHellas και έτσι όλοι οι πεζοπόροι θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες εστιασμένες απόλυτα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Ταυτόχρονα, το «Hikers’ Friendly» θα προωθήσει τον Όμιλο TrekkingHellas ως τον πρώτο «Hikers’ FriendlyAmbassador», ενώ στη συνέχεια η συνεργασία θα εξελιχθεί και θα αναπτυχθεί περεταίρω.

Η πεζοπορική φιλοσοφία και τεχνογνωσία του «Hikers’ Friendly» και η πολυετής εμπειρία του Ομίλου TrekkingHellas, συναντώνται και συνδυάζονται σε μία σχέση συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης και κοινής νοοτροπίας.

Το «Hikers’ Friendly» είναι ένα πρότυπο πιστοποίησης που πιστοποιεί υπηρεσίες σχετικές με την πεζοπορία. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για καταλύματα, αλλά σύντομα θα ανοίξει και σε άλλους τομείς. Δημιουργήθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση PathsofGreece, σε συνεργασία με την GreenEvolution.