Οι ταπετσαρίες διαχωρίζονται ανάλογα με το υλικό τους, τόσο όσον αφορά το μπροστά μέρος της ταπετσαρίες όσο και το πίσω. Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να επιλέξετε όχι μόνο μέσα από μια τεράστια ποικιλία σχεδίων αλλά και από διαφορετικά υλικά που εξυπηρετούν τις εκάστοτε  ανάγκες σας.

Νon Woven- Συνθετικό Υπόστρωμα

Οι ταπετσαρίες Non Woven αποτελούν τη νέα γενιά ταπετσαριών τοίχου. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν διαστέλλονται κατά την τοποθέτηση με την υγρασία της κόλλας.

Αυτό μας δίνει τo πλεονέκτημα ότι η κόλλα τοποθετείται απ’ ευθείας στον τοίχο αφού η ταπετσαρία δεν χρειάζεται μούλιασμα.Μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε λεία και μη επιφάνεια αρκεί να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη κόλλα. Απομακρύνονται εύκολα, απλά μπορούμε να τις τραβήξουμε και ξεκολλάνε χωρίς να αφήνουν υπολείμματα στο τοίχο.

Βινυλική (Vinyl)

Οι συγκεκριμένες ταπετσαρίες τοίχου είναι κατασκευασμένες από υλικά υψηλής ποιότητας αποκτώντας έτσι ιδιαίτερη αντοχή κυρίως στην επίστρωση βινυλίου που διαθέτουν.Έχει ανάγλυφη υφή ή λεία και ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα ενώ χάρη στην επίστρωση βινυλίου πλένεται και έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο.Η βινυλική ταπετσαρία (με Non-Woven βάση) μπορεί να μπει σε χώρους με υγρασία αρκεί να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με το νερό.Καθαρίζεται εύκολα με βρεγμένο πανάκι και ήπιο καθαριστικό.

Χάρτινη

Αυτή η ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη από πλαστικοποιημένο χαρτί και η κόλλα μπαίνει στην ταπετσαρία, ενώ για να αφαιρεθεί θα πρέπει να την μουλιάσουμε.Καθαρίζεται εύκολα και ταμποναριστά με νωπό σφουγγαράκι.

Αυτοκόλλητο (Sticker)

Η αυτοκόλλητη ταπετσαρία τοίχου είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να είναι λεπτή και να τοποθετείται άψογα στην επιφάνεια που επιθυμείτε.Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα χωρίς να καταστρέφει το χρώμα από τους τοίχους, ενώ κάποιες φορές μπορεί να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί.

Εξειδικευμένα Υλικά

Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία πολυτελών ταπετσαριών ειδικών προδιαγραφών, κάποια από τις οποίες είναι χειροποίητες.Τα υλικά αυτών των ταπετσαριών μπορεί να είναι πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες, γυαλί κ.α.

Βελούδο/Ύφασμα/Φυσικά Υλικά κ.α.

Υπάρχουν ταπετσαρίες οι οποίες έχουν επίστρωση από ιδαίτερα υλικά όπως είναι το βελούδο, διάφορα υφάσματα, φυσικά υλικά (ψάθα, φελλός) κ.α.Συνήθως η βάση τους είναι Non-Woven, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο.

Ριγέ ταπετσαρίες- Μια διαχρονική τάση!

Όταν αντικρίζουμε μια ριγέ ταπετσαρία δεν μπορούμε να μην εντυπωσιαστούμε! Δίνουν ύψος στο χώρο μας εάν τοποθετηθούν κάθετα ή μήκος εάν τοποθετηθούν οριζόντια. Αδιαμφισβήτητα όμως αποτελούν ένα σημείο αναφοράς για οποιοδήποτε χώρο και δίνουν έντονο χαρακτήρα στους τοίχους μας.

Είναι μοναδικές ,σύγχρονες και ταυτόχρονα κλασσικές και εξαιρετικά ταιριαστές σε οποιοδήποτε χώρο επιλέξουμε να τις τοποθετήσουμε.

Αν και στο μυαλό μας μπορεί να έχουμε τη ρίγα σαν ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο ,μπορούμε και εδώ να βρούμε μεγάλη ποικιλία.Από ρίγες διαφορετικού μεγέθους , σε κλασικές με φλοράλ λεπτομέρειες ή ακόμα και με «άναρχες» γραμμές θα δώσουν στυλ και ύφος σε όποιον τις επιλέξει.

 

Μπορείτε να δείτε τη μεγάλη μας ποικιλία σε ριγέ ταπετσαρίες τοίχου ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο ή να επισκεφτείτε κάποιο από τα καταστήματα μας.

 

Πηγή: www.dorkofikis.gr