Ποικίλες δραστηριότητες κυρίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρουσίασε ο όμιλος Δέλτα Τεχνική, σε μία από τις καλύτερες -κατά γενική παραδοχή- διοργανώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την τελευταία δεκαετία.  

Η Δέλτα Τεχνική, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα εξοπλισμού και εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), συμμετείχε με επιτυχία στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η φετινή διοργάνωση που ξεκίνησε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 17 του ίδιου μήνα, αναδείχθηκε ως η μεγαλύτερη και καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, έχοντας βελτιώσει σημαντικά τόσο τα ποιοτικά όσο και τα ποσοτικά της μεγέθη.

Στη μεγάλη αυτή επιχειρηματική συνάντηση έδωσε το παρών και ο όμιλος Δέλτα Τεχνική, παρουσιάζοντας μια σειρά εφαρμογών και λύσεων που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έναν τομέα δραστηριότητας στον οποίο οι εταιρείες του Ομίλου κατέχουν δεσπόζουσα θέση. Οι προτεινόμενες λύσεις βρίσκουν εφαρμογή σε έργα αιολικής και ηλιακής παραγωγής ενέργειας, στη γεωθερμική, καθώς και σε άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Οι λύσεις που υλοποιεί ο Όμιλος, μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά, όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας, μέσα από εφαρμογές βιοκλιματικού σχεδιασμού, θέρμανσης, ψύξης, αερισμού κ.λπ.. Κάποιες ακόμη από τις δραστηριότητες τις οποίες παρουσίασε ο Όμιλος Δέλτα Τεχνική, σχετίζονται με εφαρμογές διαχείρισης απορριμμάτων, επεξεργασίας και διαχείρισης υδάτων, μονάδες βιολογικού καθαρισμού κ.λπ.

Με αφορμή τη συμμετοχή στη φετινή ΔΕΘ ο κος Αναστ. Δεληγιώργης, πρόεδρος του ομίλου Δέλτα Τεχνική υπογράμμισε ότι: «με την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Όμιλος Δέλτα Τεχνική αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, όχι μόνο την προσήλωσή του στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέσα από λύσεις παραγωγής και εξοικονόμησης, αλλά και την δυναμική του επέκταση σε άλλες, σύγχρονες εφαρμογές περιβαλλοντικής προστασίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι εδώ και τρεις δεκαετίες παραμένει μια από τις πλέον “πράσινες” εταιρείες της ελληνικής αγοράς».

Η 82η ΔΕΘ είχε έντονο επιχειρηματικό και διεθνή χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας πως παραμένει ακόμη η πιο σημαντική επιχειρηματική συνάντηση της χώρας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 1.500 εκθέτες με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου. Στο σύνολό τους οι διεθνείς συμμετοχές απαρτίζονταν από 18 χώρες (Κίνα, Πολωνία, Ν. Αφρική, Ινδονησία, Ινδία, Ρωσία, Ιταλία κ.α.). Τιμώμενη χώρα ήταν η Κίνα, από την οποία συμμετείχαν 167 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και πολυεθνικοί κολοσσοί όπως οι: Cosco, China Development Bank, Huawei Air China, ZTE κ.α.. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η έκθεση αποτέλεσε μια μεγάλη συνάντηση επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, δίνοντας ώθηση στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία των δύο χωρών.

Οι επισκέπτες της ΔΕΘ, φέτος ανήλθαν σε 263.724 άτομα, αριθμός που μεταφράζεται σε άνοδο επισκεψιμότητας άνω του 25% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των συμμετεχόντων εκθετών έφτασε περίπου στο 50% σε σχέση με πέρσι!

Εκτός από τις διεθνείς και εθνικές συμμετοχές, στην 82η ΔΕΘ συμμετείχαν και 43 Επιμελητήρια με 360 επιχειρήσεις από όλη τη χώρα. Οι επιμέρους ενότητες κάλυψαν με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, από την ενέργεια, την εκπαίδευση έως την καινοτομία, τη γαστρονομία κ.λπ..