Η μηχανή espresso, πλέον, έχει τον δικό της σημαντικό ρόλο στην παρασκευή ενός καφέ. 

μηχανή espresso

O espresso είναι ένα μοναδικό ρόφημα που πλέον αποτελεί πρώτη επιλογή, παραπάνω από, αρκετών ανθρώπων. Τα αρώματά του, ο τρόπος παρασκευής του και, φυσικά, η γεύση του, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που κάποιος θα παραγγείλει να πιει espresso.

Ωστόσο, το βασικό χαρακτηριστικό του espresso, δεν αφορά τόσο τη διαδικασία παραγωγής του ή τη χώρα προέλευσής του, αλλά πολύ περισσότερο τον τρόπο παρασκευής του. Ο espresso δεν είναι, μόνο, ένα είδος καφέ, αλλά είναι, στην ουσία, μια ξεχωριστή μέθοδος παρασκευής.

Αυτός είναι και ο λόγος, που πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει η επιλογή της σωστής μηχανής espresso.

Για να παρασκευαστεί ένας σωστός espresso θα πρέπει ο καφές να είναι καλής ποιότητας και φρεσκοαλεσμένος ώστε να αναδειχθούν όλα του τα χαρακτηριστικά. Επίσης θα πρέπει να τοποθετηθεί η σωστή ποσότητα καφέ και να γίνει σωστά το tamping.

Πάνω από όλα, λοιπόν, μια καφετέρια θα πρέπει να έχει μια καλή μηχανή espresso. Για να παρασκευαστεί ένας καλός espresso θα πρέπει να ακολουθηθεί μια σειρά πραγμάτων, με τον τελευταίο λόγο να τον έχει η μηχανή.

Βασικό στοιχείο και πρωταρχικό σε μια μηχανή espresso είναι η σταθερότητα στη θερμοκρασία της. Οποιαδήποτε διακύμανση στη θερμοκρασία είναι ικανή να αλλάξει τη γεύση του καφέ. Εξίσου σημαντικά είναι και τα υλικά κατασκευής της. Το κάθε μέρος της μηχανής espresso είναι σημαντικό να εξεταστεί προσεκτικά γιατί το κάθε ένα παίζει τον δικό του ρόλο στην παρασκευή του σωστού καφέ.

ΠΗΓΗ: