Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί από την EUROCERT περί τα 450 τουριστικά καταλύματα όλων των κατηγοριών, σε όλη την Ελλάδα    

Εντείνονται οι ρυθμοί εργασιών της EUROCERT και οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να πιστοποιηθεί η κατηγορία κατάταξης των Ξενοδοχείων και των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.) σε αστέρια και κλειδιά. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την διαδικασία της πιστοποίησης της κατάταξης το σύνολο των Ξενοδοχείων και των Ε.Ε.Δ.Δ. θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την πιστοποίηση έως το τέλος του επόμενου έτους (31-12-2017).

Στο χαρτοφυλάκιο της EUROCERT έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες, όπως ενδεικτικά τα ξενοδοχεία: Simos Mare Resort στην Ελαφόνησο Λακωνίας , Blue Lagoon Princess στην Χαλκιδική, Lilium Villa στην Σαντορίνη ,Matilda Hotel στην Ζάκυνθο, Elia Mykonos & Mykonos Ammos στην Μύκονο ,OAK Hotel στην Κεραμωτή Καβάλας, και Elies Resorts στην Σίφνο.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία από την αγορά αποδεικνύουν ότι η EUROCERT έχει καταστεί εγγυήτρια της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού, καθώς την έχει εμπιστευτεί για τον έλεγχο κατάταξης, αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών και υποδομών πάνω από το 30% των έως τώρα ελεγχθέντων καταλυμάτων, δίνοντάς της την πρώτη θέση στην αγορά.

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής της EUROCERT , ανέφερε σχετικά με τα παραπάνω: «Η εμπιστοσύνη τόσο σημαντικών ξενοδοχειακών μονάδων επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την τεχνογνωσία, καθώς και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει η EUROCERT στους πελάτες της. Παράλληλα μας κάνει περήφανους, αφού συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην βελτίωση και ανάδειξη του τουριστικού κλάδου αποτελώντας μέρος της προσπάθειας των φορέων του τουρισμού».