Ζούμε σε μία εποχή που το ψηφιακό marketing είναι απαραίτητο για κάθε νέα ή παλιά επιχείρηση, είτε πρόκειται για κάποιο ξενοδοχείο, τουριστικό πρακτορείο, εστιατόριο ή μπαρ.  Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά προγράμματα-σύμμαχοι για όλους στο internet, που είναι και – κατά βάση – δωρεάν και πολύ εύκολα στη χρήση. Ποια Online προγράμματα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε από σήμερα κιόλας;

  1. Κρατήστε επαφή με τους πελάτες σας με το Gmail

Η υπηρεσία Gmail σας επιτρέπει να κρατάτε επαφή με τους πελάτες σας. Με λιγότερα από 5 δολ. το μήνα μπορείτε να αποκτήσετε email με το όνομα της επιχείρησής σας που φαίνεται πολύ πιο επαγγελματικό από ένα προσωπικό email με το όνομά σας. Δοκιμάστε και το “special stars” σύστημα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο Gmail.

  1. Όλα τα Social στο Hootsuite

Είναι πολύ πιθανό να έχετε επαγγελματικές σελίδες και γκρουπ σε πολλά διαφορετικά social media, όπως στα Facebook, Instagram, Twitter, TripAdvisor, Linkedin κλπ. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό Hootsuite, λοιπόν, μπορείτε να ελέγχετε όλα σας τα social media σε μία σελίδα, όλα τα προγραμματισμένα Post, τα Like σας και να δέχεστε όλες τις ειδοποιήσεις σας μαζί, και έτσι να διαχειρίζεστε καλύτερα το περιεχόμενό σας.

  1. Πότε, πού και με ποιον με το Google Calendar

Με το ημερολόγιο – ατζέντα της Google δε θα χάσετε ποτέ κανένα επαγγελματικό ραντεβού με πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές. Μπορείτε να ρυθμίσετε και την ειδοποίηση μέσω email για τα μελλοντικά σας πλάνα, ώστε να μη πέσει τίποτα μαζί ξανά.

  1. Ένα email για όλους με το MailChimp

Θέλετε να στείλετε newsletter με τα νέα σας, τις προσφορές και τα blogs σας; Το MailChimp είναι το Online πρόγραμμα, που χρειάζεστε. Σας επιτρέπει να στέλνετε μέχρι 12.000 email σε 2000 χρήστες κάθε μήνα δωρεάν και, μάλιστα, για κάθε newsletter έχετε και ένα πλήρες report απόδοσης.

  1. Πλήρης οργάνωση από το Google Sheets

Ξεχάστε τα Excel και τις χειροκίνητες εγγραφές μία – μία. Με το Google Sheets μπορείτε να έχετε σε πλήρη τάξη τις κρατήσεις, τις πληρωμές, τα λογιστικά, τα προγράμματα και τις προμήθειές σας. Και, φυσικά, η οργάνωση γλιτώνει από λάθη…