Σχεδιασμένο από το ιταλικό στούντιο αρχιτεκτονικής Vudafieri-Saverino Partners, το νέο εμβληματικό ξενοδοχείο UNA Group επαναπροσδιορίζει τους κανόνες και την αισθητική γλώσσα της φιλοξενίας.

Το UNA Esperienze, το superior ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ανοίγει στο κοινό ως το νέο σημείο αναφοράς για τη φιλοξενία στο Μιλάνο. Το αρχιτεκτονικό έργο για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Vudafieri-Saverino Partners στοχεύει να ξεπεράσει την παραδοσιακή ιδέα του “ξενοδοχείου” δημιουργώντας έναν ανοιχτό χώρο στην πόλη. Ταυτόχρονα, ένα ξενοδοχείο πόλης, ένας προορισμός F&B, μια τοποθεσία για επαγγελματικές συναντήσεις και ένα κέντρο που προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες. Η δομή έχει θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς στη σκηνή φιλοξενίας και όχι μόνο στο Μιλάνο. 173 δωμάτια, περίπου 600 m2 αφιερωμένα σε εστιατόρια και μπαρ και έναν εσωτερικό κήπο 1000 m2.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Porta Nuova – Garibaldi – Corso Como, την περιοχή που αντιπροσωπεύει την αστική ανάπτυξη και την αναγέννηση του Μιλάνου. Όχι μόνο μια σημαντική επιχειρηματική περιοχή, αλλά και μια ζώνη μετάβασης στο σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση, τη μόδα και τα τρόφιμα και τα ποτά.

Η ιδέα: μια νέα αστική εφεύρεση για συνδιαλλαγή, συνάντηση και κοινωνικοποίηση.

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται το Μιλάνο. Οι εσωτερικοί χώροι είναι μια σύγχρονη επανερμηνεία της παράδοσης του σχεδιασμού του Μιλάνου, με αναφορές στον κομψό εκσυγχρονισμό του Μιλάνου από την μεταπολεμική περίοδο, εμφανής σε πολλές λεπτομέρειες, όπως η χρήση πολύχρωμων μαρμάρων και πέτρας Λομβαρδίας.

Στην αίθουσα, τη ρεσεψιόν, το σαλόνι και το λόμπι, η αφήγηση ανατίθεται σε εντυπωσιακούς μαρμάρινους τοίχους, οροφές καλυμμένες με διαφορετικά χρώματα και έναν μεγάλο χώρο διπλού ύψους που οδηγεί στον εσωτερικό κήπο. Στην πραγματικότητα, το UNA Esperienze γιορτάζει επίσης το τυπικό στιλ του Μιλάνου, με ένα παράδειγμα να είναι η παράδοση των κρυφών αυλών που αποτέλεσαν την έμπνευση για τον υπέροχο ιδιωτικό κήπο του ξενοδοχείου.

Αλλά πάνω απ ‘όλα, το Milano Verticale έχει σχεδιαστεί ως επέκταση της ίδιας της πόλης, μια αστική συσκευή στην υπηρεσία του Μιλάνου, με παροχές στο ισόγειο σχεδιασμένες να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στο διάλογο με την πόλη: τις δημόσιες λειτουργίες του ξενοδοχείου. Η κατασκευή λοιπόν έχει σχεδιαστεί ως εντελώς διαπερατή και εξωτερική όψη. Σημάδια αυτού του ανοίγματος είναι ο μεγάλος εσωτερικός κήπος, ο επανασχεδιασμός του εξωτερικού προαυλίου και ολόκληρης της Via Rosales, αποκαθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ των προσόψεων και των εξωτερικών χώρων και προσδίδοντας συνέχεια στη βλάστηση στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.