Όπως φαίνεται, για τα μεγάλα ξενοδοχεία – και κυρίως για τις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες – τα προφίλ στα social media και η επίσημη ιστοσελίδα δεν είναι αρκετά, γι αυτό, λοιπόν, επεκτάθηκαν και στα smartphones με τη μορφή application, δηλαδή εφαρμογής που αγοράζεις ή εγκαθιστάς δωρεάν στο κινητό σου. Μπορεί να φαίνεται υπερβολή εκ πρώτης όψεως  η ανάπτυξη και η δημιουργία ολόκληρης εφαρμογής για τα ξενοδοχεία, αλλά η διαδικασία της δημιουργίας τους στην ουσία δεν είναι τόσο δύσκολη, ούτε κοστίζει αρκετά και σίγουρα οι πελάτες εκτιμούν την ευκολία, που τους παρέχει ένα συγκεντρωτικό application στο κινητό τους με ένα κλικ.

Θέλοντας να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη γοητεία στους ταξιδιώτες, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να οργανώσουν τα ταξίδια τους, με πρώτους τους Millennials, μέσω των εφαρμογών αυτών, τα ξενοδοχεία πλέον μπορούν να είναι σε συνεχή επαφή με τους πελάτες τους, να τους προσφέρουν πακέτα προσφορών, τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση ή να τροποποιήσουν την κράτησή τους και πολλά ακόμα.

Ας δούμε μερικές εφαρμογές ξενοδοχείων, που ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό, τις παροχές και την ευχρηστία τους:

  1. Hyatt

Κρατήσεις δωματίων, ειδικές τιμές, κάλυψη ιδιαίτερων απαιτήσεων και αναγκών των πελατών, αλλά και πόντοι επιβράβευσης για τους σταθερούς πελάτες είναι μερικές από τις υπηρεσίες, που προσφέρουν τα ξενοδοχεία Hyatt μέσω της εφαρμογής τους. Μάλιστα, αυτό που κάνει την εφαρμογή να ξεχωρίζει είναι, ότι δίνει τη δυνατότητα τους πελάτες να κάνουν check in και check out, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, από όπου κι αν βρίσκονται, ακόμα κι αν καθυστερήσουν κατά την άφιξή τους, πράγμα πολύ βολικό.

1.Hyatt

  1. Marriott

Η τεράστια αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Στην εφαρμογή τους, πέρα από κρατήσεις δωματίων και αλλαγές, παρέχεται και η δυνατότητα εξυπηρέτησης room service. Με άλλα λόγια, αντί να καλέσει ο πελάτης τη ρεσεψιόν και να ζητήσει κάτι, χρησιμοποιώντας το application, κάνει την «παραγγελία» του, η οποία χρεώνεται απευθείας στο λογαριασμό του δωματίου. Επίσης, δίνεται και η επιλογή του εξ αποστάσεως check in και check out, αλλά μόνο για τα ξενοδοχεία, που βρίσκονται στις χώρες των ΗΠΑ.

2. Marriot

  1. Ritz-Carlton

Τα ξενοδοχεία Ritz-Carlton διαθέτουν επίσης μία αξιόλογη εφαρμογή. Πέρα από τις κλασσικές υπηρεσίες (κρατήσεις, ακυρώσεις, συνομιλία), η εφαρμογή αυτή διαφέρει καθώς προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση ξενάγησης και προτάσεων για διασκέδαση, τουρισμό και ψυχαγωγία στην περιοχή του ξενοδοχείου και, μάλιστα, όσο οι πελάτες τους «ξεκλειδώνουν εμπειρίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το καταγράφουν στην εφαρμογή και το ξενοδοχείο τους κάνεις κάποιες προσφορές και δώρα.

3.Ριτζ

  1. Hilton

Η εφαρμογή των ξενοδοχείων Hilton φαίνεται να συγκεντρώνει όλες τις δυνατότητες των παραπάνω applications και ακόμα περισσότερες. Κρατήσεις μέσω του app, ακυρώσεις, check in, mobile room service για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, αλλά και πόντοι επιβράβευσης HHonors Rewards είναι όλα διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής. Μάλιστα, πρόσφατα τα Hilton παρουσίασαν και την νέα υπηρεσία, που προσφέρουν, μέσω του app για τους πελάτες τους, καθώς πλέον, σε συνεργασία με την υπηρεσία ταξί Uber, οι διαμένοντες ταξιδιώτες θα μπορούν μέσω της εφαρμογής να έχουν πάντα ένα διαθέσιμο ταξί από και προς το ξενοδοχείο.

4.χιλτον