Φωτογραφίες, δημοσιεύσεις, και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο επιλέξει κανείς μοιράζεται σε όλους μέσω των influencers των social media και ειδικότερα του Instagram, κάτι που το καθιστά πολύ αποτελεσματικό τρόπο για τα brands, και δη τα τουριστικά, να επικοινωνήσουν με τον κόσμο και τους δυνητικούς πελάτες.

Συγκεκριμένα, το phocuswire.com δείχνει ότι ένα ποσοστό των χρηστών χρησιμοποιεί λογισμικά που εμποδίζουν τις κανονικές διαδικτυακές διαφημίσεις να φτάσουν στα μάτια τους, π.χ. addblocker κλπ, κάτι που κάνει έως και απαραίτητους τους εναλλακτικούς τρόπου διαφήμισης που προσφέρει το Instagram.

Μία πλατφόρμα που σχετίζεται με το influencer marketing, η Traackr, ανέλυσε δημοσιεύσεις πολλών influencers στο Instagram κατά τη διάρκεια του περσινού έτους, ανάλογα με την απήχηση, την σύνδεση και το κοινό του περιεχομένου που είχε να κάνει με την τουριστική βιομηχανία.

Στην κατηγορία των ταξιδιωτικών πακέτων, που περιλαμβάνουν επιχειρήσεις όπως Kayak, Travelocity, TripAdvisor κλπ, η Travelocity κέρδισε την πλειοψηφία του 46%, αφού αναφέρθηκε σε περισσότερες από 15.000 δημοσιεύσεις στο Instagram, με δεύτερη να είναι η TripAdvisor με 18%.

Η Expedia, από την άλλη, όμως, στις δημοσιεύσεις που αναφέρθηκε στο Instagram φαίνεται ότι είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία αφού σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστό (38%) αντιδράσεων από τους διάφορους χρήστες, με δεύτερη και πάλι την TripAdvisor με 33%.

Και όλα αυτά επετεύχθησαν μέσω των influencers. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το Instagram γίνεται όλο και πιο ιδανικό για την προβολή τουριστικών brands. Για αυτόν τον λόγο και είναι πολύ σημαντική η δημιουργία σχέσεων με τους influencers.

Ανάλογα αποτελέσματα βγαίνουν και από τις υπόλοιπες κατηγορίες ανάλυσης, όπως αυτή της αναζήτησης πτήσεων, καταλύματος κλπ.

Συμπερασματικά, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των δημοσιεύσεων γίνεται ναι μεν στο Twitter, αλλά αυτή που έχει τα μεγαλύτερα αποτελέσματα και αποδίδει είναι στο Instagram. Με λίγα λόγια, μπορεί τα άτομα να εμποδίζουν τις διάφορες διαφημίσεις να εμφανίζονται στους φυλλομετρητές τους, χρησιμοποιώντας διάφορα λογισμικά, αλλά οι επιχειρήσεις πλέον έχουν έναν ακόμη τρόπο για να διαφημιστούν: το Instagram.