Η Marriott International σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Hurun δημοσίευσαν έρευνα – με τίτλο “the Chinese Luxury Traveler 2016” – για τους νέους Κινέζους ταξιδιώτες, που επιλέγουν ταξίδια πολυτελείας.

Τα κύρια σημεία της έρευνας:

  • Οι νεότερης ηλικίας Κινέζοι ταξιδιώτες (Generation Y: ηλικίας 18-36 ετών) επιλέγουν να πάνε πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό κάθε 3-4 μήνες και κυρίως για αναψυχή.
  • Ξοδεύουν 65,000 δολ. ΗΠΑ στον τουρισμό ετησίως (ανά νοικοκυριό), 34,000 δολ. ΗΠΑ στα ψώνια και στη διαμονή 500 δολ. ΗΠΑ ανά διανυκτέρευση.
  • Ψάχνουν εξατομικευμένες εμπειρίες πολυτελείας, Wi-Fi, και υπηρεσίες επόμενης γενιάς μέσω έξυπνων συσκευών.
  • Η Ιαπωνία είναι ο πρώτος προορισμός για ψώνια, η Γαλλία ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη και η Αυστραλία ο πιο δημοφιλής προορισμός για αναψυχή.
  • Οι νεαροί ταξιδιώτες λαμβάνουν πληροφόρηση σχετικά με τα ταξίδια τους μέσω του WeChat και εφαρμογές όπως οι C-Trip, Qunar και Tuniu.

Couple of Asian tourists traveling for their summer vacations and holding a map

Αναλυτικότερα, η έρευνα αποκάλυψε μία αλλαγή στις ταξιδιωτικές συνήθειες της νεότερης γενιάς, που είναι οι ταξιδιώτες ηλικίας 18-36 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, ψάχνουν προσωποποιημένες και ποιοτικές πολυτελείς εμπειρίες σε όλο το “οικοσύστημα” της φιλοξενίας, από τη διαδικασία διοργάνωσης του ταξιδιού, μέχρι την αναζήτηση υπηρεσιών. Πρόκειται για μία κατηγορία ταξιδιωτών, που προτιμά να κάνει τα πάντα ψηφιακά, ενώ αποζητά περιπετειώδη ταξίδια, όπως εξερευνήσεις και road trips.

Προτίμηση σε Προορισμούς

Οι έμπειροι ταξιδιώτες έχουν πάει κατά μέσο όρο σε 13 χώρες και έχουν ταξιδέψει 3.3 φορές τον περασμένο χρόνο για περίπου 25 μέρες, με το 69% των περιπτώσεων να αφορά σε δραστήρια ταξίδια αναψυχής. Η Ευρώπη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. To 61% των ερωτηθέντων την έχει επισκεφτεί τον περασμένο χρόνο, ενώ το 65% σχεδιάζει να την επισκεφτεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η Γαλλία είναι ο πιο δημοφιλής διεθνής προορισμός, ενώ η  Ιαπωνία – λόγω της εγγύτητάς της – είναι ο πρώτος προορισμός για ψώνια, για εστιατορικές εμπειρίες και για τη μοντέρνα σοφιστικέ κουλτούρα της.

Το 55% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι πιθανότατα να επισκεφτεί ένα προορισμό με βάση το πότε βολεύει το πρόγραμμά τους. Πρόκειται για μία γενιά, που είτε δεν έχει παιδιά, είτε έχει μικρής ηλικίας παιδιά και μόνο το 20% προτιμά να ταξιδέψει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το 90% ταξιδεύει οικογενειακά ή με φίλους, κατά μέσο όρο 4 άτομα, και μένει σε ένα προορισμό 8,5 μέρες.

Προτίμηση σε Ξενοδοχεία

Το 41% επιλέγει ξενοδοχείο με κριτήριο την καθαριότητα, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν πολυτελείς υπηρεσίες, δηλαδή η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, όπως η επιλογή μαξιλαριών και εξυπηρέτηση από μπάτλερ, οι καινούργιες εγκαταστάσεις και ο ωραίος φωτισμός. Προτιμούν ξενοδοχεία με high-tech ψηφιακό εξοπλισμό, όπως Wi-Fi (73%) και έξυπνη τηλεόραση (55%), καθώς και με μοναδικό design και έργα τέχνης, που κάνουν την εμπειρία της φιλοξενίας μοναδική και διασκεδαστική.