Είτε πρόκειται για μίνι εξορμήσεις του σαββατοκύριακου, είτε για μεγαλύτερης διάρκειας αποδράσεις, οι οικογενειακές διακοπές έχουν κεντρικό ρόλο στο χώρο των ταξιδίων.

Με τους περισσότερους γονείς να εργάζονται όλο και πιο πολλές ώρες μέσα στην εβδομάδα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικές είναι οι διακοπές με τα παιδιά τους και, φυσικά, γιατί θέλουν να περάσουν τέλεια αυτές τις μέρες.

Πώς μπορείτε εσείς να τους δελεάσετε να επιλέξουν το ξενοδοχείο σας;
Φυσικά, κάνοντάς το κατάλληλο για διαμονή και διασκέδαση για όλα τα μέλη της οικογένειας!

family

  1. Η εποχή των πακέτων

Πλέον όλοι προσπαθούν να πετύχουν την πιο συμφέρουσα τιμή και το πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Γι΄αυτό, λοιπόν, σχεδιάστε διάφορα πακέτα προσφορών με ημιδατροφή, πλήρη διατροφή, έκπτωση για τα παιδιά, ακόμα και δωρεάν διαμονή για μία ημέρα ή για ένα μέλος στις πολύτεκνες οικογένειες.

  1. Fitness Για όλους

Στις μέρες μας οι περισσότεροι γονείς, αλλά και τα παιδιά, ακολουθούν συστηματικά κάποιου είδους άσκηση και είναι πολύ πιθανόν να μην θέλουν να την αφήσουν στην άκρη την περίοδο των διακοπών. Για αυτό, λοιπόν, διοργανώστε ομαδικά μαθήματα, για παράδειγμα πιλάτες, για όλη την οικογένεια, παιχνίδια βασισμένα στην κίνηση, πακέτα επισκέψεων ή ακόμα και ελεύθερη χρήση τους γυμναστηρίου του ξενοδοχείου και ενθαρρύνετε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν. Τα ταξίδια με σκοπό το fitness είναι την μόδας. Με το σωστό τρόπο μπορούν να γίνουν και οικογενειακά. [Δείτε Επίσης: Οι τάσεις στα ταξίδια υγείας και ευεξίας].

  1. Το παιδί στο επίκεντρο

Κύριο μέλημα των γονιών είναι να περάσουν καλά τα παιδιά τους. Σκεφτείτε, λοιπόν, μικρές εναλλακτικές λύσεις, που μπορούν να κάνουν τη διαμονή των παιδιών στο δωμάτιο πιο ευχάριστη. Πολύχρωμα σεντόνια, αρωματικά παιδικά σαπούνια στο μπάνιο, παιδικές ταινίες διαθέσιμες για ενοικίαση, αλλά και παιδικά μενού και γεύματα είναι μερικές από τις χαριτωμένες και καθόλου κοστοβόρες πινελιές, που μπορείτε να προσθέσετε.

  1. Αλλά μην ξεχνάμε και τους μεγάλους

Στις οικογενειακές διακοπές, βέβαια, θέλουν να περάσουν καλά και η μαμά και ο μπαμπάς. Μπορείτε να τους βοηθήσετε, λοιπόν, παρέχοντάς τους κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε συμφέρουσα τιμή ή υπηρεσίες baby sitting από το ξενοδοχείο, για να φυλά κάποιος τα παιδιά, σε περίπτωση που θέλουν να βγουν.

  1. Οργανώστε ημερήσιες εκδρομές 

Ενημερωθείτε για τις περιοχές που θέλουν να δουν και να επισκεφτούν οι οικογένειες και οργανώστε ομαδικές μονοήμερες εκδρομές για 2 – 3 οικογένειες. Έτσι, θα έχουν την ευκαιρία και να δουν το μέρος που ήθελαν, αλλά και να γνωριστούν οι οικογένειες μεταξύ τους, καθώς και τα παιδιά να παίξουν μαζί.

  1. Σκεφτείτε τη δημιουργία ενός πάρκου διασκέδασης 

Αν έχετε τον απαραίτητο χώρο αλλά και το απαραίτητο κεφάλαιο για να επεκτείνετε το ξενοδοχείο σας και να χτίσετε κάτι καινούριο, επενδύστε σε ένα πάρκο οικογενειακής διασκέδασης. Ένα σύμπλεγμα πισινών με νεροτσουλήθρες, γήπεδα, game rooms ακόμα και ένα μικρό λούνα παρκ, μπορεί να κοστίζουν, αλλά σίγουρα θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλές οικογένειες. Πρόκειται για χώρους στους οποίους μικροί και μεγάλοι περνούν καλά και μπορούν να έχουν μια μικρή περιπέτεια μέσα στο ίδιο το ξενοδοχείο.