Η ιστοσελίδα ενός εστιατορίου είναι το μέρος στο οποίο οι πελάτες ενημερώνονται για την τοποθεσία του εστιατορίου, το τηλέφωνο επικοινωνίας, το μενού και τις πληροφορίες κράτησης.

Παρακάτω θα δείτε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τη σωστή διαχείριση μια ιστοσελίδας εστιατορίου

Τι να προσέξετε όταν σχεδιάζετε την ιστοσελίδα του εστιατορίου σας

Μια περιεκτική ιστοσελίδα, αφενός βοηθά τον πελάτη να βρει εύκολα ότι τον ενδιαφέρει, αφετέρου δεν αργεί πολύ για να φορτώσει, ενώ κάνει θετική πρώτη εντύπωση στον πελάτη. Αυτό όμως που θέλουμε να τονίσουμε εδώ δεν είναι το τι πρέπει να περιέχει μια ιστοσελίδα, αλλά τι ΔΕΝ πρέπει να περιέχει.

Εστιατόριο & Διαδίκτυο: Πώς να διαχειρίζεσαι την ιστοσελίδα σου βήμα-βήμα

Ζούμε σε μια καθολικά ψηφιακή εποχή, κι αν είναι κάτι για το οποίο όλοι μπορούν να συμφωνήσουν είναι το εξής: τα εστιατόρια χρειάζονται σελίδα στο διαδίκτυο. Μια σελίδα εστιατορίου δεν είναι απλά μια πόρτα για αναζήτηση πληροφοριών για κάποια εταιρεία, πλέον. Αποτελεί, ακόμα, ένα κλειδί, ένα εργαλείο του marketing που προσφέρεται σε εσένα και το εστιατόριο σου, ώστε να εδραιώσεις το όνομα στην αγορά και στο μυαλό των δυνητικών πελατών σου, πουλώντας ταυτόχρονα και το μενού και την εμπειρία του γεύματος συνολικά στο χώρο σου.

Ιστοσελίδα εστιατορίου & λάθη: πώς να τα αποφύγετε

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για το εστιατόριο σου είναι, πράγματι, ένα από τα πιο σημαντικά και αποτελεσματικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για την προώθηση της επιχείρησής σου. Πέραν, όμως, αυτού του κλασικού πλεονεκτήματος, η ιστοσελίδα αποτελεί πρόσφορο έδαφος για να διαφημίσεις τι είναι αυτό που κάνεις, χτίζοντας ταυτόχρονα μια κοινότητα πιστών καταναλωτών πέραν της περιοχής σου.

Συνήθη λάθη σε ιστοσελίδες εστιατορίων

Η ιστοσελίδα του εστιατορίου σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία marketing, αφού συνήθως είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει ο πελάτης πριν σας επισκεφτεί για πρώτη φορά. Μία σωστά σχεδιασμένη ιστοσελίδα θα σας φέρει πελάτες, αλλά μία ιστοσελίδα με σοβαρές ελλείψεις και λάθη, μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

SEO tips για ιστοσελίδες εστιατορίων

Η παρουσία των εστιατορίων στο διαδίκτυο, όλο και περισσότερο, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία τους, με την φράση SEO να κρίνεται ως τη λέξη κλειδί. Οι πελάτες χρησιμοποιούν σε καθημερινή πλέον βάση το διαδίκτυο για να επιλέξουν το εστιατόριο ή τις επιχειρήσεις εστίασης. Ως επιχειρηματίας του χώρου, λοιπόν, είναι σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσεις όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης προς όφελός σου.

ΠΗΓΗ: