Καταλύματα, εστιατόρια και αξιοθέατα μπορούν να καταχωρηθούν στο TripAdvisor δωρεάν. Η παρουσία σας στο TripAdvisor θα αυξήσει την προβολή της επιχείρησής σας σε ένα μεγάλο, εξειδικευμένο κοινό και θα σας παρέχει πρόσβαση σε πολλά δωρεάν εργαλεία μάρκετινγκ. Η διαδικασία της καταχώρισης είναι εύκολη.

 • Το TripAdvisor καταχωρεί καταλύματα που προσφέρουν πολλά δωμάτια/μονάδες σε μία διεύθυνση και μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερες από μία ομάδες επισκεπτών τη φορά.
 • Τα καταλύματα πρέπει να διαθέτουν επίσημο όνομα και διεύθυνση αλλά και διαχείριση, που να είναι καθημερινά παρούσα στις εγκαταστάσεις τους.

Βήμα – Βήμα η διαδικασία καταχώρησης ξενοδοχείου:

Βήμα 1

Υπάρχουν δύο τρόποι καταχώρησης ενός ξενοδοχείου: είτε να ζητήσει την καταχώριση ένας εκπρόσωπος της επιχείρησης, είτε να γράψει ένας χρήστης του TripAdvisor κριτική για την επιχείρηση, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταχώρισης.

Προτού ζητήσετε μια καταχώριση, μεταβείτε στη σελίδα  www.tripadvisor.com.gr/Owners για να δείτε μήπως η επιχείρησή σας έχει προστεθεί ήδη από κάποιον ταξιδιώτη στο TripAdvisor. Πληκτρολογήστε το όνομα της επιχείρησής σας στο πλαίσιο. Εάν εμφανιστεί στην αναπτυσσόμενη λίστα των αποτελεσμάτων, τότε ένας ταξιδιώτης έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία καταχώρισης. Επιλέξτε την επιχείρησή σας από την αναπτυσσόμενη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Διεκδικήστε την επιχείρησή σας» για να επιβεβαιώσετε ότι συνδέεστε με την επιχείρηση. Εάν η επιχείρησή σας είναι ήδη καταχωρημένη, πρέπει να διεκδικήσετε αυτήν την καταχώριση αντί να δημιουργήσετε καινούργια.

Εάν η επιχείρησή σας ΔΕΝ είναι καταχωρημένη, τότε ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 2

Μπαίνετε στην ιστοσελίδα: www.tripadvisor.com.gr/GetListedAccommodation

(Εάν θέλετε, αλλάζετε τη γλώσσα στα Ελληνικά πατώντας στη σημαία πάνω-δεξιά της σελίδας)

Βήμα 3

Συμπληρώνετε τα παρακάτω στοιχεία:

tripadvisor -1

Πατάτε επόμενο και στη συνέχεια συμπληρώνετε τα στοιχεία στο Βήμα 4

Βήμα 4

tripadvisor -2

tripadvisor -3

tripadvisor -4

Βήμα 5

Πατάτε Υποβολή και εντός ολίγων ημερών θα ενημερωθείτε για την καταχώρηση

tripadvisor

Αφού ζητήσετε μια καταχώριση, οι συντάκτες του TripAdvisor θα επαληθεύσουν τα στοιχεία σας και θα επιβεβαιώσουν ότι η επιχείρησή σας πληροί τα κριτήρια για τον τύπο που έχετε επιλέξει. Αυτή η διαδικασία διαρκεί συνήθως 5 εργάσιμες ημέρες.


Τα ξενοδοχεία πρέπει να διαθέτουν:

 • Ρεσεψιόν που λειτουργεί σε 24ωρη βάση
 • Καθημερινή καθαριότητα δωματίων που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή δωματίου
 • Ιδιωτικό μπάνιο για κάθε μονάδα
 • Αν ισχύει απαίτηση ελάχιστης διαμονής, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 3 διανυκτερεύσεις

Απαιτήσεις για Εξειδικευμένα Καταλύματα:

 • Το κατάλυμα πρέπει να διαθέτει προσωπικό που να εργάζεται στις εγκαταστάσεις του
 • Τα καταλύματα που προσφέρουν κοινόχρηστα δωμάτια (στα πρότυπα κοιτώνα) θεωρούνται hostel και θα καταχωρίζονται στην κατηγορία «Εξειδικευμένα καταλύματα»

Τα B&B/Πανδοχεία πρέπει να διαθέτουν:

 • Προσωπικό που να εργάζεται καθημερινά στο χώρο τους
 • Καθημερινή καθαριότητα δωματίων που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή δωματίου

Τα Ενοικιαζόμενα περιλαμβάνουν:

 • Αυτόνομες ενοικιαζόμενες κατοικίες, βίλες ή μονάδες (διαμερίσματα, συγκροτήματα) που διατίθενται σε μια παρέα/ομάδα ταξιδιωτών κάθε φορά για αποκλειστική χρήση.
 • Καταλύματα όπου τα σπίτια/ οι μονάδες βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, ακόμα κι αν η ιδιοκτησία/διαχείριση ανήκει σε μία εταιρεία.
 • Καταλύματα χωρίς προσωπικό πλήρους απασχόλησης το οποίο εργάζεται στην ίδια τοποθεσία όπου διαμένουν οι πελάτες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν μπορείτε να παρέχετε μια άδεια από κάποια τοπική κρατική αρχή ή από έναν επίσημο τουριστικό οργανισμό που να αναγνωρίζει ότι η επιχείρησή σας ανήκει σε έναν συγκεκριμένο τύπο καταλύματος στην περιοχή σας, δεν χρειάζεται να πληρείτε όλα τα παραπάνω κριτήρια.